Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Bag det evigt smukke af Katherine Boo

 

Katherine Boo
Bag det evigt smukke
300 sider
Gads Forlag

En perle af en roman. Med en indføling så stor, en spiritualitet så smuk og en personbeskrivelse højnet til absolut menneskekendskab får vi et brutalt og samtidig enestående indblik i Indiens fattigdom på den ene side og skønhed, poesi og varme på den anden.
Her er ikke blot tale om en roman. Men en virkelig skildring af en journalist, der har foretaget et usæddvanligt benarbejde for at finde og forstå de nuancer i menneskelig dybde og materialistisk fornedren, der er kendetegnende for enorme del af det store land - Indien.
Små bitte nuancer i sproget, en beskrivelse af en dør, en pause i en vejrtrækning, ophøjer en tekst til sand litteratur, og igennem det kan vi i denne bog MÆRKE den ydmyghed og fornedrelse og menneskelige smerte i Mumbais slum.
Alt er så autentisk, ægte og hudløst godt beskrevet, at man bliver stum og næsten skammer sig over at være menneske, der går på denne jord i overflod velvidende, at vi er med til at holde fattigdommen i ave i Indien ved at skrabe til os og leve et liv i overhalingsbanen.
Ej heller kan vi sige, at læsningen er for sarte sjæle. Hvad med den her:
"Og skønt Manjo afskyede vold i alle dens afskygninger, var hun klar over, at et lag tæsk, ligesom et enkelt øksehug hist og pist, kunne være et effektivt middel til at sikre, at barnet holdt sig i nærheden af hjemmet".

Det er er en af den slags bøger, der kan få det til at gippe, glippe med øjnene og vågne lidt mere op idag, end vi gjorde igår.