Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Big Brother 2.0 af Peter Lauritsen


Peter Lauritsen
Big Brother 2.0
Danmark som overvågningssamfund
147 sider
Informations Forlag

En meget nøgtern, spændende og tankevækkende bog om alle de steder i samfundet, hvor vi bliver overvåget i detaljen; på Facebook, på overvågningskameraer, gennem CPR-nummeret i fitness-centret, gennem adgangskortene til arbejdspladsen, de snesevis af databaser og registre, danskerne er registreret i og meget andet guf. Guf populært sagt fordi der er noget fascinerende over, hvad der efterhånden teknologisk kan lade sig gøre - og tragisk sagt fordi det lader umiddelbart til, at løbet er kørt, og at man næppe kan leve ret langt i denne verden uden at være overvåget og registreret. Det kan man så forholde sig til, om man ønsker det, ligesom man kan mene, hvad man ønsker 

Muligvis er det polariteten mellem frastødning og tiltrækning af mulighederne, der gør overvågningen mere og mere udbredt - og leder os direkte mod det Big Brother-samfund, vi har set komme.
På en vis måde er bogen vidensdeling og informativ, på den anden side er det en tankevækkende gyser
Peter Lauritsen kommer fint omkring rigtig, rigtig mange af de steder, hvor vi åbenlyst ved, at vi bliver overvåge.t, og drager også steder frem, hvor man tænker, hmmmm, er det nu også nødvendigt.
Under alle omstændigheder: Et læseværdigt indslag i oplysningsdebatten. Bogen er kun blevet mere aktuel efter, at det er kommet frem, at pr. 1. januar, hvis vi vil have et billigt rejsekort, skal aflevere bank- og personoplysninger, adresse og email.