Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Bond om Bond af Roger Moore

Roger Moore
Bond om Bond
220 sider
Nyt Nordisk Forlag

Der er skrevet meget om James Bond i årenes løb. Her er en af de absolutte godbidder. Vi får uendelig meget at vide om filmene gennem de første og seneste 50 år. Også noget som man skal være virkelig, virkelig Bond-film-kender for at vide. F.eks. at Goldfinger i virkeligheden som den tyske skuespiller, Gert Fröbe, mødte op på settet uden at kunne et ord engelsk. Og at man derefter var nødt til at eftersynkronisere -, nu havde man jo lavet kontrakten med ham. At det var Roger Moore selv, der - til producerens store skepsis i begyndelsen - fandt på at smide en fisk ud af vinduet  i sin sejlende bil - Lotusen. Og vidste du, at Sean Connerys modspiller i From Russia with Love - Pedro Armendariz - under filmoptagelserne var så uhelbredeligt syg, at han kun gennemførte for at sikre sin familie en indkomst. For kort efter optagelserne at tage sit eget liv.

Bogen er spækket med sådanne vidensdelinger, som kun en Roger Moore med seriøs sørgmodighed og humoristisk afslappethed fortæller i en bog, der er en af de bedsste Bond-bøger i mange, mange år.

Vi kommer på en stor rundrejse i Bond-universet og kommer på besøg i studier, på lokationer og til pressemøder, hvor de nye Bonds bliver præsenteret.

Med et unikt billedmateriale og en formidabel opsætning bliver vi præsenteret for den ene godbid efter den anden, som ikke blot kan få enhver Bond-tilhænger til at bide i græsset, men som også kan bidrage forståelsen for, hvorfor denne agent-helt har fået kultstatus gennem et halvt århundrede.

Vi får også insiderviden om f.eks. en af producerens økonomiske problemer, der gjorde, at han på det nærmeste måtte pantsætte hans andel af Bond-filmene. Hvilket han bestemt ikke kunne uden sin partners accept. Og da partneren ikke ville være med til det, var kimen lagt til endnu større afstand mellem de to -, eller et uudtalt uvenskab og en modstræben og yderligere modarbejden i et i forvejen meget køligt forhold, der nærmest er en anden Bond-film værdig, og hvis spændinger om noget afspejler spændingerne i alle de Bond-film, vi har set til dato.

Roger Moore er meget gavmild med sin viden og fortæller om alle filmenes kreative vinkler. Således også musikken, der for en stor del er orkestreret af legendariske John Barry, som iøvrigt legede julemand for produceren Harry Saltzmanns børn år efter år. Sagde nogen, at det hele var en familie på godt og ondt med de glæder og sorger, gnidninger, spændinger og store øjeblikke, der hører enhver familie til.

En  bog der giver os suget som enhver ny Bond-film-premiere, og som tilmed fortæller os om hele forretningsgangen, idéen og tilblivelsen af en ny Bond-film, som viser os alle de frække Bond-gadgets og som én gang for alle fortæller historien om, hvorfor en ellers nydelig og flot George Lazenby kun fik rollen som Bond i én film, nemlig I Hendes Majestæts Hemmelige tjeneste.