Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Broderskab af Finn Egeris Petersen

 

Finn Egeris Petersen
Broderskab
341 sider
Mellemgaard

Det er en sand fryd at læse så flot et sprog. Det er en gennemført og ophøjet lektion i, hvordan man skriver en kriminalroman tilført den ekstra spænding, det giver, når sproget bærer igennem, er helstøbt og nærmest står foran selve handlingen.
En kold januarmorgen kontaktes den danske historiker og antikvitetshandler Nikolaj Jeppesen af Docteur Bernard fra Den Parisiske Lægeforenings Historiske Afdeling for at bestemme nogle genstande fra den danske vikingetid og danske skrifter fra 1600-tallet fundet i et nedlagt amfiteater for kirurgi i rue la Bûcherie i Latinerkvarteret. Skrifterne vidner om et mystisk dansk katolsk broderskab fra denne tid. Da Docteur Bernard kort efter myrdes på middelalderlig vis med en afhugget hånd, tager begivenhederne fart for Nikolaj Jeppesen. Broderskabet er stadig aktivt, og med fare for sit liv forsøger han langsomt at afdække dets gådefulde historie i byen.
Handlingen, spændingen og glæden ved gode plots og fuldførte temaer er intakt. Det finder vi naturligt nok rigtigt mange steder blandt dygtige krimisnedkere. Det, der giver denne krimi en ekstra dimension er, at forfatteren med respekt og ydmyghed tager højde for historiens gang og det sprogbrug og elitære udvikling, cyklus har været igennem. Jorden bevæger sig gennem tiden. Ligeledes sproget. Godt gået at en forfatter er så tæt på sprog og kultur, at det bliver en stor glæde og tilfredsstillelse, som rækker udover det, bogen bliver markedsført som: En kriminalroman.
Den er langt mere:
Den er en intellektuel, begavet fornøjelse.