Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Dansker med wienerbrød af Jens Korse


Jens Korse
Dansker med wienerbrød
240 sider
Gads Forlag

Hvem er bag klovnens maske? Græder han? Har han det godt? Er han lykkelig, når rampelyset er slut?
Det kommer os måske ikke rigtigt ved, og derfor bliver Jens Korses nye bog om fænomenet da også rigtig meget en gennemgang af og opremsning af Søren Østergaards mange landvindinger, og det kan være interessant nok. For når alt kommer til alt, er han p.t. en af Danmarks store komikere.
Der er mange godbidder fra en lang og brav karriere som husven og sjov mand i danske stuer og Nemos zirkustelte. Vi får nogle smålektioner i, hvorfor det er farligt at improvisere, hvordan folk udvandrede fra Nemo i begyndelsen af dettes karriere, maset med Hvem ringer Frøken Klokken For, hvordan Sørens talent blev spottet på en fodboldbane af en kammerat og naturligvis også langt senere i karrieren, og så angsten for præstation, der udmunder i, at det er mest synd for den ene i teltet, der måske ikke griner med.
Der bliver brudstykker af det hele, ture til Rom og samlivet med Lisbeth Lundquist, der muligvis har sine prøvelser på grund af ægtemandens trang til at prøve grænser af.


Og vi aner da også Søren Østergaards smerte, sårbarhed og rastløshed, efterhånden som bogens sider ruller sig frem.
Det er dog svært at identificere sig med ham; det er som om, at der er distance fra Søren og ud til læseren. Selv om han sandsynligvis er ærlig nok hele vejen igennem.
Helt tæt på kommer vi aldrig. Det bliver ved det dansende wienerbrød. Og det er måske også meningen.
Ingen tvivl dog om at fans vil stå i kø for denne bog.