Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

De danske forbindelser - 007 af Jakob Wendt Nielsen

 

Jakob Wendt Nielsen
De danske forbindelser - 007
144 sider
Byens Forlag

 

En  totalt set udmærket bog i jubilæumsåret, og særdeles aktuel, idet den udkommer i samme måned, som den 23. Bond-film har premiere. Og rummer nogle flotte interviews med bl.a. både Daniel Craig, Mads Mikkelsen og selveste producere Barbara Broccoli.
Der er nogle ting ved bogen, der kunne have været strammet op. Bl.a. er billedsiden ikke helt i orden. Når vi i teksten får serveret oplagte scoops, så bør man se det på stillbilleder og ikke bare spises af med store collager af de store Bond-figurer gennem tiderne.
Omvendt er bogen rigtigt gavmild med godbidder, fortegnelser over Bond-films handling, de efter forfatterens mening ti største Bond-sange ii rækkefølge, gode detaljer om Louis Armstrong, der indspillede den største af dem alle, en oversigt over Bond-gadgets samt dybdgående analyser af Bond-fænomenet, bl..a en forsker på RUC, der mener, at der ikke er nogen mere forførende end Bond, fordi han går til kanten, og at han er identificerbar.
Bogen giver os med andre ord, udover en lang række tekniske indsigter og overblik over de mange Bond-film, noget at tænke over, noget at sætte Bond-figurerne i kontekst af og dermed blive psykologisk noget klogere på, hvad det er Bond giver os, og hvorfor vi har givet ham lov til at overleve et halvt århundrede.