Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

De døde sjæles nat af Elsebeth Egholm

 Elsebeth Egholm
De døde sjæles nat
420 sider
Politikens Forlag

Hvorfor er det så dejligt at læse Elsebeth Egholm. Det er fordi, vi med hendes forfatterskab befinder os i en cyklus, da hendes forfatterskab og ord næsten hænger forevigt omkring os, og at hun er en af de institutioner på den sprogblomstrende danske himmel, man ikke kommer udenom.
Man kan invende, at mange af romanerne er skåret lidt for meget over samme læst, men vi kommer ikke udenom, at de er medrivende og giver læseren et løft fra danskhedens hyggebegreb ind i udviklingens og stolthedens fænomenologi.
Denne gang er hovedpersonen ikke Dicte Svendsen men derimod sønnen.
De døde sjæles nat er en thriller, som begynder d. 31. oktober - på de døde sjæles nat. Denne nat samles døde og levende på kirkegården. Peter Boutrup, som er på kirkegården for at besøge sin venindes grav, bliver opsøgt af venindens mor, der beder ham finde sin søn Magnus, som er forsvundet. Men efterfølgende begynder mystiske hændelser at ske omkring Peter..
Så er vi godt igang, og med det kendte Egholmske sprog, der ophøjer og sandsynliggør danskheden, bliver vi taget med på en god, gammeldags opklarende rejse samtidigt med, at vi får udvidet den parathed, der ligger i at læse god litteratur - , ganske enkelt fordi den gør os åben og mere forstående overfor andre.