Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

De ensomme af Håkan Nasser

Håkan Nasser
De ensomme
495 sider
Modtryk

Bind fire ud af fem planlagte om den norske vicekriminalkommissær Gunnar Barbarotti er noget af en mursten at gå igang med, og man skal være indstillet på at komme ud i afgrundsdybe refleksioner, tanker og overvejelser om samfund, kærlighed, relationer og menneskelige vilkår iøvrigt.

Fortid og nutid mødes, da Barbarotti skal have fundet ud af, om et fald fra højderne er selvmord, mord eller uheld ved det, at en ung kvinde netop  35 år tidligere år omkom på lignende måde - et fald fra en stejl skrænt ved Kymlinge.

Og det er altså skelettet, som denne pragthistorie om hvorledes det moderne menneske i et moderne og alligevel så dybt, konservativt samfund forsøger at finde et sted at være i jagten på indre lykke og afsøgning af ydre terræn.

Vi bliver ført tilbage i tiden, dengang verden var ung og sorgløs for universet og for unge mennesker for hvem, alting syntes muligt, men som alle selv i tresserne og midt i brydningstiden havde deres hemmeligheder at slås med.

Det føles altid rigtigt og rart at komme tilbage til en tid, da verden nærmest stod stille for at forsøge at hente ammunition til verdens senere nok så tunge strabadser. Det gør Håkan Nasser ganske ubesværet og krydsklipper mellem de forskellige verdener, hvor han også låner lidt ry fra både Gud og Kirkegaard for at få handling og personer til at hænge sammen. Det er noget, der kræver mod at gøre i en kriminalroman -, som så til gengæld alligevel må anses at være langt mere end det.

Fra den sorgløse tid med de vilde idéer og den seksuelle frigørelse -, og så til dagens samfund med dets konformitet og ofte menneskelige ensomhed -, så er det altså at dette fald fra skrænten sker. Er det et svar på 2000-tallets lammelser på friheden og kreativiteten, eller er det svar på noget, der har siddet dybt i et menneske siden dengang for mange, mange år tilbage.

Læs svaret i Nassers flotte og meget spændende roman.