Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Det arabiske forår af Tahar Ben Jelloun

Tahar Ben Jelloun
Det arabiske forår
128 sider
Forlaget Per Kofod

En af de store, intellektuelle stemmer bag Det arabiske Forår i 2011 har udgivet en bog, der kan betragtes som et rids af, hvordan situationen i Melløsten historisk har tegnet sig, og hvad det er, der i bund og grund udløste bomben for måneder tilbage, da verden endnu var en helt anden i de arabiske lande.

Som forfatteren skriver - hvis ingen har kunnet forudsige dette revolutionære forår, har man til gengæld de senere år kunnet aflæse en hel del forvarsler. De mange artikler, jeg har skrevet i den internationale presse inden for de sidste ti år, samt min rejse til Libyen i 2003, fik mig til at konstatere udbredt bitterhed i de arabiske befolkninger, der lider under urimelige regimer. Befolkningernes tålmodighed har sine grænser, det måtte ende med, at bægeret flød over og gik i tusind stykker ..."

Hvad er bogen så for en størrelse. Ja, den er ikke særlig lang. Men vi skal love for, at kvaliteten dæmmer op for kvantiteten. At få plads til alt det på 128 sider, det er imponerende. Hvad med f.eks. novellen om en tunesiske frugtsælger, Mohamed Bouazizi, der satte ild til sig selv i frustration over en kvindelig politibetjents chikane. Var det i virkeligheden ham, der antændte det arabiske oprør? Nu ventede en hel verden spændt på nyheder, dag for dag, time for time, nede fra de berørte områder, hvis oprør meget, meget hurtigt kunne uden diplomatiske manøvrer og med katastrofale føler kunne brede sig til Vesten. Hvad det for så vidt allerede har gjort, idet flygtningen jo hurtigt begynde at strømme ind gennem Italien.

Det giver derfor rigtig god mening, selv om det kan være hårdt at overskue, at opremse begivenhederne dernede dag for dag, land for land, for at give læseren indblik fra intellektuel kant af, hvad der egentlig er, der sker dernede sydpå. . . .

Facts og fabulerende fortællinger fra de berørte områder. Giver god indsigt i en overskuelig fremstilling.