Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Det intelligente hjerte af Margit Madhurima Rigtrup

 Det Intelligente Hjerte Taler Til Dig

 

 

Margit Madhurima Rigtrup
Det Intelligente Hjerte
255 sider
Cirka 200 kroner
Borgens Forlsg

Bogens budskab er velkendt, omend glædeligt og meget direkte og levende, for fans af den indiske mester og mystiker, Osho, der, som det hedder i de kredse, forlod sin krop for mere end 20 år siden og efterlod en enorm tilhængerskare over hele verden, der også har danske rødder i form af bl.a. det meget berømmede OSHORISK i Træden ved Brædstrup.
For andre er det en sand lækkerbidsken - med masser af tid til eftertanke og fordybelse i en livsvisdom, der rækker langt hinsides forståelse og intellektuel kapacitet. Men som rører ved livets og sandhedens inderste kerne -; det bankende og pulserende hjerte, der til evig tid forsøger at lære os sandheden -; den sandhed vi godt ved, vi bør søge, og som vi i længslen efter mangt og meget ofte overhører såvel i tidens jag som i angsten for det ukendte.
Forfatteren har undervist i en lille menneskealder som spirituel vejleder i ind- og udland og leverer sin tekst på en så kærlig måde, at den er lige til at tage imod, og man fyldes af glæde og taknemmelighed dels over den gamle, indiske mester, men også over, at en forfatter med så stor ømhed og kærlighed er i stand til at nå under huden på sin læser og rokke ved nogle fundamentale holdninger.
Lad os bare nævne et eksempel som brokkeriet. Som mennesker har visse af os en tendens til at ville klage og brokke os. Over and over again. Og hvad handler den historie så om?
Den handler ifølge Margit Madhurima og den indiske lære om en længsel efter noget, efter at finde noget, der mangler. Vejen ud af beklagelsernes mareridt handler derfor om at gå nogle spadestik dybere i sit sind og finde ud af, hvad der mangler, og hvorledes man opnår det. Det første skridt er at opdage, at enhver beklagelse dækker over frustration. En blanding af ubehag, utålmodighed, irritation og utilfredsheder, der søger sin afspænding i alle mulige lynafledere -, men forgæves. Opmærksomhed må rettes mod det, der mangler, og opmærksomheden er nok til, at man kan begynde at bevæge sig imod det, den egentlige frustration handler om: Hullet i ens indre. Blot lad det være. Så åbenbarer det enorme potentiale sig.
På vejen gennem bogen bliver vi således klogere på os selv. At vi kan helbrede os selv, hvis det er det, vi vil, og nå indad og indad i os selv, ved blot at standse op og opføre os overfor os selv på en anderledes måde, end vi måske er vant til. Ved ikke at opføre os, ved ikke at reagere.
Bogen fremhæver vigtigheden af at følge kroppens glædesfyldte energistrømme og rette opmærksomheden mod det, der nu er, som alternativ til at lade bevidstheden styre vores adfærd og på den måde komme ud af kontakt med vort hjerte og vores kærlighed. Forfatteren giver fine fortællinger på, hvorledes man ved at ændre attitude kan opnå en større samklang med sig selv - eksemplificeret i f.eks. det at lytte. Det at lytte til andre, det er en kunstart, som kræver, at man tager sig tid og rum til virkelig at lytte uden blot at stå parat med sit eget svar, når den anden er færdig med spørgsmålet. Stikker man et automat-svar ud, ja så fortsætter livet bare i samme baner og vaner -; ud fra en pendulbevægelse om at være splittet mellem utålmodigt at komme videre og så blot opgive at stille spørgsmål, for der kommer ikke noget nyt svar.
Margit vil tydeligt anskueliggøre for os, hvorledes vi kommer ind i os selv og vore hjerter og vover at lytte til det og handle efter, hvad vi hører og mærker. Det er nemlig intelligent og kan vise os vejen. Den vi alle gerne vil gå, men som de færreste af os i ét hug er i stand til at gå helt rent og sødmefyldt, spirituelt og kærligt.
Hun kommer langt omkring og beskriver uden fordømmelse eller lange udredninger, hvorledes vi på mange måder fraspalter os fra os selv, men at det egentlig kun er et spørgsmål om i teorien nogle justeringer, før vi er på rette spor. Bl.a. at vi gennem nogle af Oshos Humeditationer kan få kontakt til hjertets naturlighed, kreativitet og spontanitet, og at det er hér, guldet ligger.
En fremragende bog om søgningen efter sandheden i sit inderste -, og den frisættelse man kan opleve og den rislen af flydende liv og lækker juice, der strømmer igennem os ved mødet med den, og hvor livet for os på den måde fuldstændigt kan ændre karakter.