Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Efterforskerne af Bent Isager Nielsen o.a.

 

Bent Isager Nielsen
Hans Petter Hougen
Niels Lynnerup
Efterforskerne
256 sider
Lindhardt og Ringhof

Der er lige lovlig meget stjernepolitimand og superefterforsker over bogen. Den er velment, gennemtænkt og vil uden tvivl blive et must i læsekredse, der holder af kriminalitteratur og opklaring. Bent Isager kommer meget ind på, hvad det betyder at være en god efterforsker. At man skal have de og de egenskaber. At det ikke er nok at have en politimæssig baggrund. Men at intuition, psykologi, livserfaring og tålmodighed og det trækker ikke fra. Det er ikke overraskende. Men det er overraskende, at en så garvet efterforsker bruger spalteplads på at fortælle almindeligheder.
Vi bliver bedaget med en bog, der trækker linjer igennem opklaringsarbejdet, altså det som vi som offentlighed må høre ifølge Isager, f.eks. er det spændende nok at vide, hvordan man "pakker sager" til brug for andre dele af politietat, anklagemyndighed osv.
Det er dog næsten prætentiøst at følge Isagers begejstring overfor DNA-mediet og hans ture til USA, hvor der var blevet begået en alvorlig forbrydelse og igangsat et kæmpe-efterforskningsarbejde.
Og at efterforskerne Niels Lynnerup og Hans Petter Hougen nærmest bliver degraderet til små efterforskere med godbidder til den store stjerne.
Som sagt er ideen fik nok. Men der er for meget storhed og status over Efterforskerne.
Vi er med på rumaflytning, med på undersøgelse af kokosnødder som erstatning for undersøgelse af kranier, med på forhør, hvor forhørsleder og mistænkt nærmest ligner bonkammerater, og vi kommer med på opdagelse blandt Bent Isagers tid som retsmediciner i Miami, hvor noget der ligner ulykker bliver til en mordsag. Det er naturligvis også ok, at vi hører Isagers mening om Peter Bangsvej-dobbeltmordet og om Madeleine-sagen.
Men bogen taler ikke helt MED os. Den taler TIL os. Det er naturligvis et spørgsmål om stil. Dog skal man vide, at man kommer til at læse en del om de helt unikke egenskaber, som forfatteren lidt ophøjet mener, en efterforsker skal være skabt af.