Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

En kassedames genvordigheder af Anna Sam

Anna Sam
En kassedames genvordigheder
168 sider
Forlaget Mrs. Robinson

Den er meget morsom den her bog. Men helt sjov bliver den aldrig. Materialet er ellers i orden, og dokumentationen også. En 30-årig franskk universitetsuddannet kvinde, der ikke kan få job inden for sit fag, tager et længere forløb som kassedame. Og det kan nok være, hun oplever lidt af hvert og nu så skriver om det i en bog, der er rig på flash-episoder og satiriske og beske kommentarer om arbejdsforhold og sure kunder. De kunne være sjove, men de fænger ikke rigtigt. Der skulle have været arbejdet mere med sproget. Morsomme bemærkninger og episoder er ikke kun morsomme, fordi de er det i sig selv. Det er også konteksten og måden, de bliver serveret på.

Replikkerne er hurtige, det er statements og konstateringer også. Scenerne skifter hurtigt fra kasselinjen til personalerummet, eller hvad man nu skal kalde det, når der kun lige er det nødtørftige.  Forfatteren er sandsynligvis qua sin uddannelse i stand til at være på tilpas ironisk afstand af begivenhederne, så man næsten får ondt af de stakler i kasselinjen, der måske synes, at de har et meget ok arbejde. Brokket men ok.

Sprogligt synes vi ikke, at bogen fungerer; det gør til gengæld oplægget, og den vil kunne danne baggrund som manus for en af de her franske film, hvor scener og episoder skifter meget hurtigt, og med den rigtige instruktør vil der kunne blive tale om en ganske fin og sjov film.

Men vi må så sige, at bogen uden tvivl har den mission, at læseren vil forsøge at gøre livet bare en smule lettere for de kassedamer, som vi godt ved bestemt ikke har nødvendigvis nogen let arbejdsdag.