Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

En vandmelon en fisk en bibel af Christy Lefteri


Christy Lefteri
En vandmelon en fisk en bibel
288 sider
Jentas

Man får et godt syn på livet efter læsningen af denne bog. Det er en debutroman, og det er en stærk debut. Følelserne kommer i kog, og både de voldsomme og barske scener og de sentimentale og poetiske er stærkt repræsenteret.
Bogen foregår på Cypern, hvor sladderen går om Koki. Hun mister tidligt sin mor og vokser op med sin far med en lille taverna. Alle mener dog, at hun er datter af fjenden, nemlig en soldat fra den britiske hær. Således udstødt af sine egne forelsker hun sig i en ung, tyrkisk skomager, bliver gravid, forlades af skomageren og mærker nu sammen med sit barn hån og brændemærkning fra det græske samfund.
Så sker der det, at den tyrkiske hær i juli 1974 invaderer Kyrenia, hvorefter Koki bliver tilfangetaget sammen med de nabokvinder, der aldrig har villet vide af hende.
Hvad der herefter sker, det er hele romanen værd.
Smuk som en opera, stor som et litterært klassisk værk, og så spares der ikke på adjektiverne om det fantastiske, gribende og dramatiske. Det er en smagssag, om man kan lide dette. Vi synes, at sproget kunne have været strammet lidt op ved at spare på ordene. Omvendt er det med til at holde begejstringen åben og udleve glæden ved overhovedet at være til og smitte læseren med sympatier og betragtninger.

Bogen er letlæst, og totalt set er det en god, underholdende og dyb bog om kærlighed, sandhed, forstokket adfærd, selvbeskyttelse i et lille samfund og - down to the bottomline - en værdig accept af skæbnens lune spil