Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Englemagersken af Camilla Läckberg

 

 

Camilla Läckberg
Englemagersken
397 sider
Peoples Press

En lidt forudsigelig handling og et sprog, vi kender rigtig godt og nogle ganske almene nuancer i parforholdets psykologi bærer os igennem på neutral grund.
Således at forstå, at der ikke er de store udfordringer i at læse Englemagersken og ikke de store oplevelser i at sige farvel efter sidstvendte side. Enten er man til Läckberg, eller også er man ikke. Man ved, hvad man får, og i den henseende skuffer hun ikke. Man kan invende, at hun mangler at overraske; på den anden side er genkendeligheden et vigtigt monument inden for litterturen i en verden, hvor ting udvikler sig med lynets hast, og hvor mange forfattere forsøger at overgå sig selv og skulle finde på noget nyt konstant for at virke originale.
Läckberg ved, hvad hun er god til, og det må vi respektere.

En hel familie forsvinder sporløst fra øen Valö ud for Fjällbackas kyst. Tilbage står et fint dækket frokostbord og etårige Ebba, alle andre er væk. Er familien ofre for en forbrydelse, eller er de flygtet af egen fri vilje? Da Ebba tredive år senere vender tilbage til sit barndomshjem, er det stadig en gåde. Ebba og hendes mand, Mårten, har købt den gamle drengekostskole, som Ebbas far drev med hård hånd dengang. Med sig har de et stort traume over deres døde søn. Huset skal være en ny begyndelse, et fælles projekt. Det skal renoveres og omdannes til et Bed and Breakfast. Men de er dårligt begyndt, før en brand bryder ud. Erica Falck har altid været draget af historien om familien, der forsvandt. Da hun hører om Ebbas tilbagevenden og om branden, vækkes hendes interesse for det gamle mysterium på ny. Hun vil tale med Ebba, høre hendes fortælling. Og hun vil afsløre, hvad hun selv har fundet ud af om kvinderne i Ebbas slægt.

Historier fra fortiden oprulles samtidig med, at vi har en god vinkel på en krimifortælling anno 2012. Disse fliks-flakserier mellem fortid og nutid er i og for sig ganske betagende og er med til at cementere læserens oplevelse af, at vore egne rødder kan spores årtier og århundreder tilbage:

Det er flot gjort i en krimi.