Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Europa i midten af 1600-tallet af Flemming Hornø

 

 

Flemming Hornø
Europa i midten af 1600-tallet
Den relative virkelighed
336 sider
Forlaget Ådalen

En virkelig sjov, anderledes, kreativ og spændende måde at fortælle historie på. Vi kommer simpelthen så meget ind under huden og rundt på historiske og geografiske højdepunkter, at vi tager det som en uventet dannelsesrejsende. Levende og nyttigt. Ind imellem den konkrete, historiske viden, får vi så lige pludselig at vide, hvordan man ved hjælp af månen og stjernerne og uret beregner længde- og breddegrader. Så får vi også instruktion i, hvordan jorden drejer rundt, og hvordan klokken beregnes her og der ifølge geometriske love.
Videnskabsarbejde, teknisk orientering og historie går hånd i hånd, og det er meget sjældent, alle disse ting plus filosofi og undren og søgen i tingene følges ad så spændende.

Bogen er fyldt med illustrationer, sort-hvide, og de klæder teksten godt, og eftersom de ikke er farvelagte og broderede, giver de indtryk af historiens gang, og at der skal graves i arkiverne for at finde ud af, hvad der nu skete dengang.

Forfatteren har brugt den berømte spanske maler Velasquez Las Meninas som udgangspunkt både for at fortælle om den relative virkelighed og om Europa i midten af 1600-tallet i politisk og kulturel henseende inden for kunst, videnskab, historie og filosofi. Læseren føres rundt fra Spanien over det tysk-romerske kejserrige, Preussen, Skandinavien, Holland til Frankrig og stifter især bekendtskab med Corfitz Ulfeldt, Leonora Christina og nogle af deres børn, Dronning Kristina af Sverige og mange af tidens store videnskabsmænd og filosoffer.

En dejlig bog. En aktiv rejse gennem store dele af de historiske sletter. Man kan bruge den som underholdning og også historisk indsigt. Flemming Hornø har evnen til at formidle forne tider enkelt og nærværende, åndeligt og humoristisk.
Man får lyst til for alvor at kaste sig over historie, når man har læst bogen.
Godt gået. En viden af høj standard bliver formidlet i romanagtig form med mange tilsnut af biografisk karakter.