Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Europas kronprinsesser
af Karen Seneca & Jim Lyngvild

Karen Seneca & Jim Lyngvild
Europas kronprinsesser
287 sider
Politikens Forlag

Man kan undre sig over titlen, Europas Kronprinsesser, når bogen i virkeligheden favner langt bredere. Udgivelsen er et festfyrværkeri af indsigtsfuld viden og almindelig gossip sat på tryk i en opsætning, der vitterligt er et samlet Europæisk kongehus værdig.
Vi når langt bredere ud end til Europas Kronprinsesser. Vi får en masse at vide om Dronning Sofia, om Prins Charles, prins Wiliam og prins Harry, om Sveriges Carl Gustaf, om hans tante, prinsesse Lillan, om Prins Henrik og prins Joachim og så naturligvis Dronning Margrethe. Hvorfor alle de er med i en bog om Danmarks Kronprinsesser, det er vel for at fortælle noget om familierne. Men kunne man så ikke have kaldt bogen ved rette navn.
Bogen tegner bl.a. et portræt af syv kvinder, der efter højeste sandsynlighed bliver de kommende dronninger i Europa, og som store dele af den europæiske ungdom og kvinder ser op til. Udover det får vi faktuelt at vide, hvordan status er omkring mange af de kendte fra de kongelige gemakker, som vi nærmest hører om til daglig, og dem, vi hører knap så meget om.
Fra danske Mary og Frederik til hollandske Máxima og Villem-Alexander. Fra Daniel Westling til Kong Juan Carlos 1.
Alle er de med til at lade fernis fra forne tider svinge lidt i takt, eller lidt ude alt efter monakristisk temperament, sammen med tiden, der i manges øjne er rendt fra kongehusene, som de var. Og stort set lige så manges øjne, der veksler imellem, at enten er det sådan, eller også hører det i hvert fald til.
Bogen er fyldt med prægtige billeder, der vil kunne sætte enhver royalist til vægs, mens man omvendt godt kunne have tænkt sig, at forfatterne var nået lidt mere ind til benet af de enkelte kongehusmedlemmers personlighed og gravet lidt mere ukendt materiale frem om dem.
På den måde kan man sige, at bogen følger traditionen om, at man ikke kradser særlig dybt i overfladen på kongehusets medlemmer. Det er nu lidt en skam her, for folket elsker sladder udover det alment kendte.
Men vi bliver underholdt. Og bliver holdt godt a jour med, hvordan de forskellige partnere i kongehusene mødte hinanden. Og i visse tilfælde vælger kærligheden - og en kommende trone - for en selvstændig karriere i erhvervslivet.