Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Fidalis vej af George Mastras

George Mastras
Fidalis vej
496 sider
Mrs. Robinson

Spændingen udebliver delvist på grund af sproget. Så enkelt er det. Desværre. Oplægget er ellers fint, handlingen ligeledes.
Nick rejser rundt i Asien, hvor han har mødt en kvinde i Indien. Hun findes brutalt myrdet, og Nick bliver anholdt af de pakistanske myndigheder, men undslipper og begiver sit til fods over de høje bjerggæder i Kashmir.
Se, det er jo et ganske spændende oplæg. Det virker dog som om, at Geroge Mastras vil for meget på en gang. Udover at levere en spændingsroman, en beskrivelse af en indre, spirituel rejse og et portræt af Pakistans bjergegne og de lokale og nationale spændinger, der hersker eller tager sit udgangspunkt her, så vil forfatteren servere det på en bred, episk måde. Give oplevelserne videre i et godt og stort og mægtigt sprog med masser af indskudte sætninger, adjektiver og formuleringer, der ikke helt passer ind i 2011.
Fidalis Vej er en spændende bog, bestemt, og der er mange gode del-plots. Og der er i princippet intet galt med at lade de lange beskrivelser, ordvalg og floromvundte formulering i tekst og tale dominere. Men man skal i så tilfælde være indstillet på, at man skal have et godt tag i sig selv og kærlighed til læsningen for at komme igennem  bogen uden, at sproget lader en stoppe, eller de mange detaljer og overdådige beskrivelser af folk, deres fortid og position, hæmmer læselyst og spænding. Efter vores mening er der simpelthen ikke knald nok på; selv om  det dog skal siges, at vi får et fint indblik i dagliglivet i f.eks. stammeområderne ved den pakistansk-afghanske grænse. Beskrivelser er George Mastras rigtig god til, absolut. Índlevelser af og formidling af andres kulturer gennem  dagligdags handlinger ligeledes. Men - man skal have god tid for at nå gennem bogen her uden at falde af undervejs. Og så er det nok lidt tilfældigt, om man kommer på igen.