Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Fluen og Evigheden af Håkan Nesser

Håkan Nesser
Fluen og Evigheden
282 sider
Modtryk

Det er klasse, at Fluen og Evigheden er opdelt i småbitte afsnit hele bogen igennem. Det giver overskuelighed og tid til refleksion.
Bogen handler i sin enkelhed om, at der er en blues i Maertens fortid, der skal gøres op med, før nutid og fremtid kan leves frit og optimalt. Det er et klassisk tema, men her gjort med en stærk opretholdelsesdrift, der peger fremad og holder historien på ret køl, mens vi som læsere får lov at tænke selv. Efter nogle dramatiske episoder i livet oplever vi hovedpersonens syn på mennesker og verden som et sted, hvor man er til og ofte på ren overlevelse - dog på en god måde. Man har det rart nok. n
Så kommer vi ind i handlingen, og man må sige, at der er overraskende gode plot, som gør læseren nysgerrig og sluger de sidste mange sider i et hug, selv om der er TV-aviser og skrigende unger og en anklagende kone, der kalder. Så er følelsen, at man bare vil til ende med boge, fordi den ganske enkelt er mesterligt opbygget og imponerende struktureret. Bogen er noget uplacerbar som genre, og det tiltaler yderligere, idet vi ikke på næste side ved, om forfatteren vil opklare noget, fortælle noget eller undersøge noget.
Håkan Nesser er eminent til sted-beskrivelser. Vi ER med på torve og caféer, når studenterne folder sig ud, og vi er også med, når digteren har sine kvaler i skriveprocessen.
For os kommer historie og plot i anden række. Det handler allermest om formidling af ord - det er en kunst i sig selv, som Håkan mestrer, så ordene næsten får musik og når langt ud over scenekanten.