Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Forellekvintetten af Kirsten Vaupel

Kirsten Vaupel
Forellekvintetten
330 sider
Skriveforlaget

Kirsten Vaupel er uddannet operasanger fra Konservatorium der Stadt Wien og har blandt andet været tilknyttet Den Jyske Opera i 15 år. Hun har optrådt i store dele af Europa på diverse operascener og medvirket i adskillige tv- og radioudsendelser. Kirsten Vaupel er også med i vokalgruppen Swing Sisters sammen med Kirsten Siggaard og Lise-Lotte Norup.

Nu har hun begået et lille kunstværk i form af en roman. Hun skriver godt. "At flytte sin krop er at flytte sin sjæl", siger en af bogens figurer til en anden, og således er der også åbnet op for metaforer og statements, man kan tænke over, og som Kirsten Vaupel naturligt nok qua sin store karriere med krop og stemme har haft meget inde på livet.
Hun bevæger sig frit i sproget og taler med en klar, tydelig stemme. Visse steder er sproget ligefrem smukt og lyst.

Handlingen:

32-årige Lola er taget til Wien for at hævne sig på sin far, Hatto. Han er nu musiker i den klassiske musiks hovedstad, og har været det siden, han hårdt og brutalt forlod Lola og moderen tyve år tidligere for at gifte sig med den 15 år yngre cellist, Sylvia.  

Lola forfølger sin far uden at give sig til kende. Hun udsætter ham og Sylvia for psykisk terror og presser dem nådesløst mod afgrunden, men skæbnen kaster spanske Pablo ind i Lolas liv og bringer hende i tvivl om det moralsk forsvarlige i hendes gammeltestamentlige øje-for-øje-tankegang.

Der er dejlig megen charme, sydlandsk stemning, lysende klarhed og fine sproglige effekter i bogen, ligesom flirt og seksualitet er fine, gennemgående strofer og strejf.