Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Forsvundet af Lisa Gardner


Lisa Gardner
Forsvundet
351 sider
Peoples Press

En læseværdig bog, som er af gennemsnittet for krimier fra USA, men som så til gengæld på en eller anden måde giver blod på tanden efter flere krimier og mere af samme skuffe, og det er jo ikke en dårlig egenskab for en bog. Der er et flot opklarings- og analysearbejde i den, og det vinder den ved.

Lorraine har en fortid som både alkholiker og ansat i politiet. Hendes bil findes ved hovevejen langs kysten i Bakersville i Oregon. Ovenikøbet med motoren kørende. Det lokale politi med Lorraines mand i centrum, Pierce, en tidligere FBI-agent tegner en psykologisk profil af morderen, hans speciale, og forsøger samtidig at forstå tankegangen bag forbrydelsen.

Komplikationer sniger sig ind, eftersom at Pierce viser sig at have forladt sin kvinde for at forsøge at presse hende til at holde op med at drikke samtidig med, at parrets søn menes at være udsat for en voldelig plejefar.

Så er sidehandlingerne på plads, og det er da også alt, hvad bogen kan bære for, at man kan bevare fokus og opretholde spænding.

Nuancebeskrivelserne i bogen er fine, de er ikke for fintmaskede og for trættende, de er præcis, som man oplever dem, og handlingen og tempo er som nævnt også, hvad man kan forvente sig af en amerikansk krimi, som vi nu alligevel synes ligger lidt over gennemsnittet. Mest fordi den levner rum og plads til, at man som læser kan danne sig en konklusion eller to, før forfatteren viser os, hvor vi skal hen.