Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Gerningsstedet af Jørgen Bach med Knirke Egede

Jørgen Bach med Knirke Egede
Gerningsstedet - historier fra Drabsafdelingen
272 sider
Peoples Press

Det er interessant læsning at følge med i politiets arbejde. Vi får masser af bagsider af medaljen. Som frustrationen, når en betjent alene på patrulje vil anholde en undvegen, der sætter sig til modværge, og det i hvert fald ikke er politiet, der får hjælp af den sammenstimlende menneskemængde. Hvordan København bliver plaget af en række lufthavnstyverier, og hvorfor man laver razziaer i tomme vogne på Københavns Hovedbanegård.
I små mini-noveller, nærmest skrevet i rapport-form, får vi adgang til en lang, lang række episoder, hvor opklaring, snilde, kondi og erfaring går hånd i hånd, når drabssager skalopklares. Forfatterne mestrer kunsten dels at servere et stykke kriminalstof for os, men også at vise os, hvordan man med omhu og snusfornuft kommer på sporet af noget, der fører den direkte vej til opklaringen.
På de korte antal sider, hver sag bogen varer, er det svært at beskæftige læseren med vildspor og fejlskud. Nogle der naturligt nok må være masser af i opklaringsarbejdet. Men det er ikke det, der er interessant i denne bog. Det interessante er, hvordan drabsadelingen med lige dele kreativitet, automatik, erfaring og alment politiarbejde forstår at opklare sager, der fra starten ser ret så indviklede ud. Men som i politiets hænder bliver rutinesager,  som i bogformen her såvel giver os et vist indblik i miljøer, vi ellers ikke ville kende, og som samtidig mere end balancerer på kanten til at være det gode stof, som tabloidavisers historier er lavet af.
Spænding og god kriminal-opklaring går hånd i hånd.