Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Glasslottet af Jeanette Walls


Jeanette Walls
Glasslottet
389 sider
Hr. Ferdinand

Jeannette Walls voksede op med sine forældre, hvis idealisme og stædige insisteren på ikke at tilpasse sig var deres forbandelse så vel som deres redning. Rex og Rose Mary Walls lever som nomader med deres fire børn, flytter mellem ørkenbyer i USA og camperer i bjergene.

Rex er en karismatisk og genial mand, som, når han er ædru, erobrer sine børns fantasi, lærer dem fysik, geologi og sidst men ikke mindst at omfavne livet uden frygt. Rose Mary maler og skriver og har svært ved at udholde det ansvar, der er forbundet med en familie. At tilberede et måltid, som bliver spist på et kvarter, tiltaler hende på ingen måde, når hun i stedet kan male et billede, som måske vil vare evigt.

Da det romantiske ved nomadelivet falmer, trækker familien Walls sig tilbage til en trist mineby, stedet Rex har forsøgt at flygte fra hele sit liv. Familien går mere og mere i opløsning, og Jeannette og hendes søskende må klare sig selv; de sulter, de er møgbeskidte, de fryser og bor i et faldefærdigt hus uden vand og el. Men de klarer sig og kommer videre.

Jeannette Walls har ifølge beretningen både vilje og mod til at komme videre, og samtidigbeskriver hun sine forældre med en så dyb kærlighed og hengivenhed. Glasslottet er en fortælling om triumf mod alle odds, men også en følsom og gribende beretning om kærlighed i en familie der på trods af dens åbenlyse fejl og mangler, gav hende en beslutsomhed til selv at skabe sig et godt liv.

Gennem to årtier skjulte Jeannette Walls sin baggrund og sine rødder, samtidig med at hun arbejdede som journalist i New York. Men nu lægger hun kortene på bordet og man sidder måbende og beriget tilbage. Glasslottet er en læseoplevelse langt ud over det sædvanlige!

Står oplægget til troende, ja så ER bogen en læseoplevelse ud over det sædvanlige. En barndom præget af sult og nød, tilfældig mad fra skraldespande og husvildskab. Bogen er skrevet med dramaet for øje samt evnen og mobiliteten til at komme videre trods de odds, der er Jeanette beskåret. Nu og  da må man affinde sig med, at sørgmodigheden over disse skæbner afløses af tragikomik, og at en lang, lang række følelser kommer i udbrud afvekslende af lange rækker af andre følelser, det gør bogen til en stor bog, som formår at fortælle, hvordan det hele var så sørgeligt, og som på mange måder fortæller os, at vi ikke kan være bekendt at klage over terminen eller en stjålet cykel. Der folk, der har det grumt og grufuldt, og som så alligevel klarer sig fantastisk. Dette er på en vis måde en bog i kunsten at overleve.