Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Heksenat af Deborah Harkness

Deborah Harkness
Heksenat
731 sider
Lindhardt og Ringhof

Man skal være til magi, fortryllelse, formler, symboler, hemmeligheder og mystiske kræfter, vampyrer, kærlighed og drama. hvis man skal helskindet gennem denne roman. Så får man til gengæld også alle tiders oplevelse.

Heksenat er første bind i en planlagt serie på 3. Diana Bishop er født som heks, men har i stedet valgt at blive historiker.  Under en research på et bibliotek i Oxford opdager hun dog en bog, Ashmole 782, der har været væk i mange hundrede år. Idet hun jo har fralagt sig titlen som heks og magi, frasiger hun sig bogen. Men så let slipper hun altså ikke. For bogen har allerede tiltrukket sig diverse magiske væsener, som vil gøre alt for, at Diana fremskaffer bogen igen. Og for at overleve, bliver hun nødt til at tagen magien i brug og gå på opdagelse i bogen.

Forfatteren skal have ros for sin store indsigt i og lette formidling af historie. Hun er selv historieprofessor og har studeret europæisk videnskabshistorie.

Det er en fornøjelse at læse romanen, der skrider rigtig pænt frem i et luftigt, velformuleret og intelligent/varierende sprog. Kapitel 1, 2, 3 og så derudaf. En underholder af de store på den måde, at der ikke er overflødige eller uundværlige passager i den, men det er en moppedreng, der iøvrigt røg direkte ind på USAs bestsellerliste ved udgivelsen, og som er skrevet i en stor, bred, action-mættet stil uden, at det bliver for fortænkt og meget.