Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Helligt Forræderi af James Forrester


James Forrester
Helligt Forræderi
450 sider
Jentas

En historisk, fængslende og fortid uhygge breder sig for hver side, man vender i bogen. Man kan SE personerne foran sig, og man bliver involveret i handlingen, ikke bare som tilskuer, men på en måde, så man føler, at man har noget af hver enkelts personlighed i sig. Eller også er det indbildning, og så er det indbildning så godt, at James Forrester kan få os til at drømme om det om natten og male scenerne ind på nethinden, så bogens død, tortur og pinebænke står frem og får hovedpersonerne til at klage sig ved morgenbordet.

James Forrester, synonym for historikeren Ian Mortimer, er en blændende forfatter og synes at have en så professionel tilgang til fortidens materiale, at han legende let kan tænke sig ind i personer og levemåder dengang, så vi får det serveret meget livagtigt i denne nye roman.

Romanen handler banalt set om et manuskript til en krønike, der skal gemmes af vejen i 1563, fordi den indeholder en farlig hemmelighed. Snart bliver gemmeren, en fredelig budbringer, opsøgt af skruppelløse mænd med ondt i sinde, og herefter begynder en total ødelæggelse af en fredelig families hus og liv med systematiske forsøg på nedbrydning af dem. Det, de gemmer på, det ER vitterligt farligt. Og farligheden implementeres på stort set hver eneste side i en bog, der ikke er specielt svær at lægge fra sig, mens man lige holder en pause, men at genoptage læsningen, DET er gensynets glæde, for forfatteren giver os en oplevelse med gamle gader, reb, hængning, lugt af urin og fortidens synder printet ud bogstav for bogstav.


En glimrende underholder med en ræv i øjet, mens man endnu engang får at vide, hvorledes fortiden kunne være så ganske grusom, at man for en stund glemmer både solskin herhjemme og terror ude i den store verden.

Den synes så langt væk, mens man læser denne superthriller.