Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Holger Drachmann og de lyse nætter
af Elsebeth Kardel Knutz

 

 

Elsebeth Kardel Knutz efter en roman af Harboe Kardel
Holger Drachmann og de lyse nætter
202 sider
Skriveforlaget

 

En varm, levende og nærværende roman om den store kunstner. Den er også sjov. Drachmann havde humor. Drachmann var egentlig ikke særlig heldig med bud på hans malerier herhjemme, selv om han udstillede på Charlottenborg. Dertil var ifølge romanen vist hans bekendtskab med brødrene Brandes lidt for  vildt. Så mens det ikke gik med malerierne, så var det bedre med pennen. Hvis ikke man kunne leve af at male, så kunne man vel skrive sig ud af sine problemer. Altså for en avis, der skulle have dækket en oversvømmelse ved Østersøen 1872.
Denne dejlige roman beskriver, hvilke indtryk, Drachmann fik undervejs i livet, og hvad der har formet ham som kunstner og været med til at give ham indtryk samt påvirke andre kunstnere udi deres egen stil.

Mest af alt får man mest lyst til selv at fanne pen, pensel og papir ved gennemlæsningen af bogen her.

Holger Drachmann og de lyse nætter er en blanding af fiktion og biografi. Romanen handler om Holger Drachmann (1846-1908) og om hans store kærlighed til livet med alle dets glæder, sorger og skuffelser. Han var i det tidsrum den mest omtalte personlighed, idet han gik sine egne veje. Bogen er med til at give et indblik i de særtræk, som kendetegner "mennesket Holger", og især hvordan hans romancer og forelskelser påvirkede ham og inspirerede ham til at føre pennen.

Vi følger ham på hans mange rejser i indland og udland, hvor mødet med "folket", naturen og kærligheden, ja livets fryd og smerte, inspirerede ham til digtning, fortællinger og teaterstykker. Man fornemmer, hvordan tiden med dens politiske og sociale strømninger har påvirket og inspireret ham, da "de små i samfundet" ofte er indbefattet i hans poesi og digtning.

En verdensmand i lyrikkens land, altid på farten, altid med en skitsebog, papir, pen og pensel på sig for at fastholde øjeblikkets stemning og intimitet. Hans ubændige gemyt førte til en omflakkende og urolig tilværelse, men efterlod værker af stor kulturel og litterær værdi.