Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Hundefører - politimand af hjertet
af René Ørnfeldt

René Ørnfeldt
Hundefører - politimand af hjertet
224 sider
Ekstra Bladets Forlag

For målgruppen, der naturligt nok vil indeholde, politifolk, militærfolk, hundeelskere, mediefolk og folk med trang til præcision, liv og spænding og indblik i forbrydersøgning er bogen yderst spændende. Det er en biografi af politimanden, der i 2006 på Frederiksberg i København skød og dræbte en psykisk syg mand. Det satte en midlertidig stopper for en fin karriere i politiet. Her fortæller han så om sit eget syn på og sine egne følelser omkring hændelsen, som  fyldte avisspalterne dengang, og som  vendte op og ned på politimandens tilværelse.


Det fylder ikke for meget i bogen, selv om det er alvorligt nok, og det er da også helt korrekt set, at hvor tragisk hændelsen end er, berettiger den kun til et kapitel eller to i en bog, så skal vi videre og finde ud af, hvad der ellerrs optager René, og hvordan han har arbejdet som  politimand gennem  årene.

Man bliver ikke skuffet.

Bogen er særdeles velskrevet, og der er mange gode omtaler af et godt stykke politiarbejde, hvor vi oplever både den menneskelige og psykologiske side ved anholdelser af og check af eksemplevis Hells Angels-typer. Engang ved Toftegaårds Plads i Valby stoppede de en kæmpe af en Hells Angels-mand på motorcykel, der rent ud sagde til René og hans køremakker i politibilen: "Ved du hvad. Jeg er ikke en skid bange for dig". Hvortil René svarede: "Ved du hvad, det skal du heller ikke være. Jeg gør dig ikke noget, så længe du opfører dig ordentligt".
Bingo, bedre og mere plet og psykolgisk rigtigt kunne det næppe have været sagt, og alle, der overværede optrinnet, trak på smilebåndet.


Vi får rigtig gode indblik i træning og udvælgelse af politihunde. Vi er med til masser af anholdelser, vi er tæt på, da Bo Weimann fra Blekiingegadebanden skulle transporteres til retten, vi er med ved balladen omkring Mekanisk Musikmuseum  og Sorte Hest, slagsmålene efter kampene mellem  FCK og Brøndby kræver også deres politiindsats. I det hele taget kommer vi gennem  et større stykke Danmarkshistorie og omtaler af de episoder i nyere tid, der har krævet billeder og spalteplads i aviserne. Det er godt gået, at vi bliver mindet om  historiens gang samtidig med, at vi får tingene forsøgt fortalt indefra af nogle af de lønmodtagere, som politifolkene er, der skal forsøge at opretholde lov og orden med og uden politihunde.

Historierne i bogen er bygget op, så de dels tilgodeser handlingsforløbet omkring de enkelte stykker politiarbejde men også kommer tæt på efterrationaliseringerne inde i René og den usikkerhed og den menneskelige faktor, der klart nok skal skinne igennem ved enhver omgang med mennesker.