Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

I en person af John Irving

 

John Irving
I en person
495 sider
Lindhardt og Ringhof

Et af de større særkender ved John Irvings romaner har altid været hans hovedpersoners engagement og understregninger og fremhævninger af ord og vendinger på minimum hver anden side. Som anmelder nærmest leder man efter disse med stor fornøjelse hvergang. Og man bliver aldrig skuffet. Sprogligt fungerer det rigtig godt med disse afvekslinger i den brede, episke, amerikanske stil. Det kan på den anden side også virke som om, at denne effekt bliver overdrevet, men Irving er nu engang Irving.
John Irving er en fantastisk forfatter og har altid været det. Lige siden verdensgennembruddet med Verden Ifølge Garp har vi ventet åndeløst, hver gang jungletrommerne lød, at vi skulle til Irving-udgivelse igen.
Og det er vi så kommet nu.
Billy Abbott er hovedpersonen i en roman, der når vidt omkring såvel i sproglige finesser som i handlingsmæssige højdepunkter. Billy er vokset op som lærerbarn på en kostskole, hvor han får et nært forhold til et andet barn af lærerstaben, og herfra går så Billys trang og store evner udi at udforske sin seksualitet inklusive en dannelsesrejse til det  Irvingske Wien, som vi kender så godt fra hans tidligere romaner.
Helt utroligt hvad Irving fortsat kan få ud af at beskrive Europa og en af de fine, gamle hovedstæder.
Genetisk er Billy disponeret med et seksuelt gen og en trang til at bruge det, der kan få en til at rødme eller, afhængigt af temperament, at få en til at overgå fortællerens evne - eller i det mindste at legalisere dem.
Symbolik og metaforer farer omkring ørerne på os i en lind strøm, hvilket endnu en gang gør en Irving-udgivelse til en mursten og et brag af en bog.