Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Ingen engel af Jay Dobyens & Niels Johnson-Shelton


Jay Dobyens & Niels Johnson-Shelton
Ingen engel
438 sider
Mrs. Robinson

En bog der med uhyggelig præcision belyser, hvor hård en kamp, der livet igennem skal kæmpes, hvis man roder sig ud i noget, man vil til livs, men som er meget større, end man selv er.

Jay er politibetjent, som infiltrerer en afdeling af Hells Angels i USA. Snart lever og tænker han som englene selv, og som læser kommer man til at tænke på, hvornår han mon går over til fjenden. Vi får billedet på nethinden af Patricia Hearst, der ganske vist blev kidnappet af en organisation, men som på et tidspunkt kom til at opleve sympatier for sine fangevogtere. Vi oplever på drama-dokumentaristisk vis også, hvorledes Dobyens gang på gang er på vej over i fjendens lejr og i sin kamp for at afsløre Hells Angels i Arizona også må kæmpe med sig selv og sine inde dæmoner for at holde gevaldigt fast i sig selv. Hvad er rigtigt, og hvad er forkert her?

Jay Dobyens bliver mere og mere afstandtagende fra sit oprindelige miljø, der indbefatter kone og barn, og en dag, da han dukker op i indkørslen til sit gamle hjem på motorcykel, besegles skæbnen som fremtidig familiefar. Hans kone får nok.

Da aktionen lakker mod enden, bliver der tale om masseanholdelser af Hells Angels-medlemmer og ditto beslaglæggelser af en mængde våben i en håndfuld stater i USA. Hells Angels er bestemt ikke dumme og finder ud af, at her er tale om en sammensværgelse, og man vil nu have hævn over stikkereren Jay Dobbyens.

Det bliver til et sandt mareridt for familien, der bliver nødt til at flygte over hals og hovede, og som har flyttet mindst en halv snes gange de seneste seks år.

Bogen er utroligt spændende og får en til at tænke over, hvad man selv ville gøre, hvis man i samvittighedens og tjenestens navn blev sat til at ofre sig selv og sin familie i en større sags tjeneste -, eller om det er det hele værd, og om man blot skal pudse sine egne sko, pusle om den hjemlige urtehabe og lade verden gå sin gang.¨

Det spændende ved velskrevne dokudramaer er, at der altid er en pointe og en morale. Det er det, der gør dem til gode bøger. Dette er en af dem.

Også fordi sproget svinger imellem det pæne mellem politfolk og så det gangstercharmerende mellem en flok rødder, der lever af at købe og sælge noget af det, som holder Hells Angels kørende: Frygt og våben.

Bogen er også interessant i og med, at man forstår, hvordan forfatteren langsomt men sikkert fascineres så meget af sproget, levestilen, de fede steder i Californien og det øvrige USA, at han i sindet på et tidspunkt bare ER sin kværn, ER en gangster, så meget, at han glemmer tid og sted og forføres ind i en verden, han ikke er født til. Men dømt til - på livstid, hvor han i årene derpå må gøre alt også fortsætte sit liv undercover for ikke at modtage sin dødsdom og hævn fra Hells Angels, der naturligvis føler sig godt og grundigt taget ved næsen.

Det er en velskrevet bog om et levende emne; det almindelige menneske på kanten af kriminalitet -, her serveret med baggrund i virkelige hændeleser.