Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Smerten bag smilet af Johnny Hansen o.a.

 

Det er en velskrevet og forførende bog, der er skrevet af Johnny Hansen og journalist Jan Jensen i fællesskab. Man behøver ikke være Kandis-fan for at sluge bogen, selv om det hjælper betragteligt, for så sidder den til lige i skabet. Man kan dog udmærket trække alle musikhistorierne fra, og så alligevel ikke. For netop det, at musikken og Kandis fylder så meget i en bog, der egentlig skulle beskrive smerte fra en dagligdag, det er vist ganske symptomalt for, hvad der har fyldt i familien Hansens ægteskab. Derfor kan vi andre lære noget af bogen, så vi kommer til at dele sol og vind mere lige, og vi kan gøre noget for at styre uden om tragedierne.  Der er masser af humoristiske vinkler og et væld af personlige beretninger om tiden og historien med Kandis, et af de seneste årtiers største dansktop-fænomener. At alt har sin pris, fik Johnny Hansen noget så eftertrykkeligt at mærke for et par år siden, da han mistede sin Helle. Man kan gennem bogen lære noget af Helle Hansen, som ofte fortæller Johnny, at nu må han holde op med at være sur, når han endelig er hjemme, og så tager han sig sammen. Johnny fortæller åbenlyst om de skænderier, han havde med Helle, og det er klart, at de mange, lange turnéer med bandet, der i sig selv må være ganske opslidende, kombineret med et privatliv, der ikke altid er nogen dans på roser, det MÅ udløse smerte bag smilet.

Det er tydeligt, at Johnny på hæderlig og ærlig forsøger at fortælle sin historie, så han får fortalt sig ud af sin sorg. Og det er noget, vi kan lide, for den slags er ægte. Johnny har med sit band gennem snart et par årtier glædet sine fans med at levere en umiddelbar og let tilgængelig vare på CDer og på dansegulvet.

Det er bestemt ikke kun smerte og gråd i bogen; faktisk fylder det meget lidt ud af de samlede godt 220 sider. Det er en beskrivelse af et familie- og turnéliv, som det nu er, når man har hele landet som arbejdspads og de lange aftener og nætter som arbejdstider. Der bliver ikke lagt fingre imellem mange steder i bogen, og selv om der naturligvis må være nogle ting, som er holdt tilbage, og som er savnet i bogen - hvorledes psykologen arbejdede med Johnny f.eks. -, så er det udtryk for mod og hjertelighed - og ikke bare et reklametrick -, at hele dansktopmusikkens Johnny nu også på tryk er så umiddelbar og let tilgængelig, som han synes at være på scenerne derude.

Muntre tider kombineret med stilskift og svære scenarier i en mands liv. Det er, hvad bogen handler om. Fin bog i genren.