Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Kærlighedshistorier af Maria Helleberg

Maria Helleberg
Kærlighedshistorier
272 sider
Lindhardt og Ringhof

Kærlighed er livets kraft og saft, hvorfor vi nødvendigvis ofte må bruge vejledning til at komme videre udi kunsten. En vejledning kan være nogle timer hos en coach; det kan også være litteratur som disse herlige beretninger om meget kendte kærlighedspar, der gennem tiden har været store samtaleemner og dannet still-billeder på vores nethinde.
Maria Helleberg har researchet i og foretaget egne tolkninger af kærlighedshistorierne op gennem tiden, men tilsyneladende meget autentiske, om forholdene fra Maria Grubbe og Søren Møller, Signe og Hagbard og helt op til Tove Ditlevsen og Victor Andreasen og naturligvis Helle Virkner og Jens Otto Krag.
Helt utroligt velskrevet, underbygget og berigende. Man kan undre sig en smule over, at Maria Helleberg ejlighedsvis synes at skulle gå lige ud over det saglige eksempelvis i beretningen om sidstnævnte forhold på Egernvej, hvor det er forfatteren magtpåliggende i parantes at lade læseren vide, at de boede i nr. 61. Hvorfor det??
Når det er nævnt, skal det siges, at man virkelig kan LÆRE noget om parforhold og kærlighed. Maria Helleberg formår at beskrive hvert enkelt forhold på en måde, så man forstår mere om, hvorfor folk forelsker sig i hinanden, ægter hinanden - og muligvis også hvorfor det går galt.
Flot arbejde - ikke populistisk, men kærligt og givende. Maria Helleberg er en stjerne ud i historiske beskrivelser. Og også en fin formidler af nyere tids beretninger om det, der optog sindene for at forsøge at få styr på vor egen kærlighed og evnen til at bibringe glæde i egne relationer.