Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Kessler af Thomas Sjørup & Michael Enggaard

Respektfyldt portræt af et særligt miljø

Thomas Sjørup &
Michael Enggaard
Kessler
204 sider
Ekstra Bladets Forlag

 

 

Det her er en overordentlig fin og nærhedssøgende beskrivelse af en verden, som fascinerer mange, men som mindst lige så mange måske ikke i virkeligheden ikke helt forstår -, og det er vel også det, der gør den så dragende.
De to forfattere, en tekstforfatter og en fotograf har været på besøg i Kesslers bagland og beskriver i ord og billeder på en meget elegant og stilfuld måde. Vi er med hele vejen rundt fra værtshusmiljøet på Islands Brygge til billeder af sejrene og de slidsomme kampe og den ubønhørlige træning og brokken fra det kadaver, der har tærsket sig til en formue på 25 millioner kroner.
Bogen må være en lækkerbidsken naturligt nok for alle boksefans, og for vi andre giver den, hvis man giver sig tid til det, et indblik i og en nærkontakt med det sammenhold, der er nødvendigt i et råt og usødet men særligt og kærligt miljø, der er grobund for, at Danmark har skabt en af årtiers store bokselegender.
Fotografierne i bogen er formidable, de beskriver alt, mens den ledsagende tekst giver den dimension ekstra, som fortæller tillægshistorien, baggrundshistorien for hver stump af kær og ærlig tilværelse. Om de venskaber der var noget andet engang, da pengene var nogle andre. "En dag sagde han faneme, at alting var nemmere i gamle dage, da han var ved Mogens og Betting". (Palle, red.)
Se det er jo hudløs ærlighed om man vil, og det er det, der gør hele bogen pengene værd. Den er først og fremmest ærlig over for sit miljø og dernæst ærlig over for det publikum, der valfarter hen for at købe Kessler.