Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Kokken af Martin Suter

Martin Suter
Kokken
280 sider
Mrs. Robinson

A good read over i chick-lit genren men med en masse ingredienser og gode plots fra klassiske romaner og spændingslitteratur. Og samtidig en bog, vi kan bruge som eftertænksom kilde til vort liv. Hvad ville vi selv gøre, hvis vi følte os som retlinede mennesker, som får en god idé og en god forretning og egentlig synes, at vi er gode nok til at gøre, hvad vi gør uden at skulle kompromitere os selv gennem svindel og lyssky handlinger?


Maravan er uddannet kok, men arbejder under niveau som køkkenmedhjælper i Schweiz. Da han bliver fyret, bliver det som asylansøger svært at finde job, men sammen med den smukke Andrea kreerer han et koncept, hvor han laver udsøgte middage for par med problemer i kærlighedslivet. Han er nemlig i besiddelse af nogle ældgamle opskrifter fra sin bedstemor på Sri Lanka, som kan sætte fut i ægtesengen.
Snart opstår der dog nogle situatoner, hvor Maravan er nødt til at tage sin moral op til overvejse, da folk omkring ham kommer i nød, bl.a. nevø, der bliver bortført af De Tamilske Tigre, og en syg bedstemor, for hvem han føler, han stadig har ansvaret for at forsørge. Så skal man bruge penge, mange penge, og så bliver han nødt til at lukke op til den flossede moral og gøre til, han ikke burde have gjort. . . . .

Men han har muligheden for det, og selv om samvitigheden gør ondt, så må han fortsætte med støtte til De Tamilske Tigre, som nevøen lige pludselig er blevet en del af.

Romanen beskriver, hvor hurtigt, man kan komme uforvarent ind i et spil, man ikke ønsker, fordi omstændighederne tvinge én til det.


Et spændende perskektiv og en god debatbog, der samtidig er underholdende, velskrevet og har spændingsromanens elementer.