Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Kirsebærtiden PDF Udskriv Email

 

Lis Vibeke Kristensen
Kirsebærtiden
341 dier
Modtryk

 

En bog med nerve, historie, længsel, fiktion, dagdrømmeri - og først og fremmest menneskeligt indhold og budskab.
 Året er 1989. Berlinmuren falder, og østtyskerne vælter jublende ind over grænsen til det forjættede land. I København sidder en mand og følger begivenhederne i tv. I næsten tredive år har han levet som velintegreret flygtning. Nu overvælder minderne ham, om Muren, han flygtede fra, og om ungdomsårene som skuespiller i DDR’s førende teaterkompagni.  

Berlin er på den måde blot scenen, ligesom København er det, men dybt nede handler det hele metaforisk om livet undervejs gennem svigt, kærlighed, længsel, optimistisk selvrealisering og alt det, man aldrig fik med undervejs.
Bogen er samtidig en fantasi over Bertolt Brechts kone, Helene Weigel, hvis historie har fascineret forfatteren, som fortæller, at jo mere research, hun lavede, jo mere optaget blev hun af de ubesvarede spørgsmål om mandens utroskab og om konens forbliven i et utro system, et samfund langt fra hendes idealer.
Historien bliver til mere end historien om disse typer -; den bliver også til historien om, hvad der kunne være blevet, hvis såfremt i fald.

Bogens stil er at krydsflashe mellem Berlin i halvtredserne og halvfemserne. Det gør den godt, vi er med fra første til sidste side, det er som om, at bogen ikke under os rist eller ro. Nøjagtigt som en fængslende roman skal være.
Kirsebær er søde - det kan tiden på vej mod en anden tid også være.
En dejlig bog.