Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Halløj på Christiansborg PDF Udskriv Email

 

Morten og Søren Ellemose
Halløj på Christiansborg
288 sider
Books on Demand

 

Ideen er fremragende. At udbrede over 288 sider hvordan det politiske system vanærer sig selv med en vifte af politikere, der udstiller sig selv og Folketinget som en stor legeplads, der gør hvad det passer dem uden hensyn til folkets følelser, og under dække af, at man godt må have det sjovt.
Bogens første sider er dog præget af udpræget reserarchmæssige ufrodringer, som man siger.
Her fortælles, at Keld og Hilda får 3500 i timen for en optræden. Et ring til ethvert bookingbureau, også det som Socialdemokratiet benytter sig af, vil vide, at deres honorar er langt højere.
Selv om bogen hele vejen igennem er præget af under- og overdrivelser - f.eks 47 ministerrokader på et år, og at Gold and Saxman nu hedder Gold, DIGGER and Saxman, og at Poul Schlüters gulvtæppetale var skrevet af en 15- årig -, så kunne en mere grundig tone have skabt mere substans i bogen og gjort den mere spændende.
Bevares, der er rigtigt sjove elementer i den, man får sig en griner adskillige gange og tager sig til hovedet, før man tænker, at noget lignende kan man da godt have læst i andre variationer i dagspressen. Farceagtige tilstande hvor den ene minister efter den anden skal i samråd.
Helt gennemført er den ikke. For hvorfor skulle Keld og Hilda kaldes deres rigtige navn, når nu næsten ingen andre bliver det.
Sproget i bogen er lige lovlig brovtent til at kunne være parodier; replikkerne er rappe og godt udtænke, men ligger ikke helt godt i munden på mange af figurerne.
Når det er sagt, så er bogen et rigtig godt bud på skarp satire, der vil kunne få en folketingspolitikker til at rødme og en anden til at lyve eller i det mindste dække over, at virkeligheden måske endda under visse omstændigheder KAN overgå begivenhederne i denne roman.
Hvis ikke man var klar over, at lobbyisme, magtbegær, penge og kammerateri i udpræget grad præger samfundets øverste diplomati og politiske top, så kan bogen her mere end antyde det. På en grotesk, bizar og grænseoverskridende måde.
Nogle gange skal der flyttes grænser for at få budskabet igennem.
Og det formår bogen.