Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Følelse PDF Udskriv Email

 

Christina Bonde
Følelse
307 sider
Mellemgaard
 

 

Alle gode gange tre. Hvor Christina Bonde har det fra, overvejer man flygtigt men bortkaster hurtigt analysen, idet det er læseoplevelsen, der stjæler tid og rum fra en. Forfatteren har bare det. Når hun slynger om sig med begreber som  "døden er for de kedelige", "skæbnekæder", "jeg tillod min facade at forsvinde", "dit liv er mit, din skæbne er hos mig, svarede jeg på det ældgamle sprog", så må man fornøjes, ligesom "med ét  forsvandt hele mit begær og blev erstattet af aggressivitet" fortæller om urinstinkterne i det indre med en enkelt vending.
Det er fremragende forfatterskab.

Forfatteren har en evne til at glide bag menneskets umiddelbare og ægte følelser for med et detailfokuseret spejlreflekskameras objektpræcision at lade filtret skifte hurtigt, så der kommer nye og stærke følelser frem æjeblikkeligt,
Hun forstår f.eks. også nøjagtigt og uden spor af vulgaritet eller råhed at beskrive menneskets seksualitet og tabet af begær, når man simpelthen bare ikke gider hinanden et stykke tid efter elskov. Modigt.
Samtidigt følger sætningerne hinandens op- og nedture hinanden i en sådan grad, at de mest etablerede forfattere usnobbet og åbent kunne finde inspiration i syntaks og konstruktion.
Lyt f.eks. til:
"Aldrig før havde jeg været så hurtig i mit liv. Alligevel forekom alting i slowmotion. Straffen faldt på et ultrakort sekund, men syntes alligevel alt for langsommelig" . . . . . "så det hele var bare skuespil? Dine ord, din interesse, vores kys? Et led i en plan om at fratage mig uendeligheden?".
I Christina Bondes forfatterskab er vi dybt inde i den menneskelige natur fyldt af magt, besiddertrang, angst, længsler, kærlighed, begær og alt andet fra havet, som sprogligt bebruser gennem bogen, så det ender op i en udsøgt fornøjelse for læseren og bliver et skoleeksempel på, hvad en skarpt seende livsiagttager kombineret med et naturtalents overflod gennem fantasy-genren fremstiller med ublandet fryd.
"Jeg ville trygle ham om at skåne deres liv, fordi jeg vidste, at mit eget var forbi.
"Livet forlod mig hurtigt. Definitivt".
Fin metafor til f.eks. kærligheden, man forlader eller bliver forladt af.
Som i forfatterens to øvrige værker i vampyrserien Nattens Sanger  lader hun de menneskelige værdier træde helt frem foran læseren iklædt bid, blod, lænker, månestråler og vampyrer med kamplystne tænder. På intet tidspunkt undervejs i bogen her eller serien som sådan, går noget i stå. Det er fordi, det er vores allesammens liv og følelser, der bliver beskrevet. På en samtidig uhyggelig, værdig, spændende og øjenåbnende skarp måde.