Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Karl Stegger PDF Udskriv Email

 

Peter Kaae
Karl Stegger
233 sider
Peoples Press

Side op og side ned præsenteres vi for den robusthed og slagkraftighed, Karl Stegger besad, og som det var nødvendigt for ham gennem årene at udvikle. Han havde IKKE nogen nem barndom, han opvækst var præget af fattigdom og mobning og kun hans stædighed ville, at skuespilleriet blev hans levevej og et folkekært eje i årtier.
Karl havde ifølge Balling og Johannes Meyer dasein, nemlig evnen til at være til stede. Både på og uden for lærredet. Han kunne komme ind i et rum og fylde det hele ved at løfte en pegefinger. Og det har ligget pænt til hans natur hele vejen igennem at komme ind fra siden og stjæle billedet.
Det lå nemlig, som det hedder i bogen, ikke til hans natur at være star. Han kom fra små kår, havde et utal af små jobs fra savværker til slagterdreng. Der var ikke de store penge overhovedet i Karls barndom, han havde, da han flyttede hjemmefra, kun råd til ét måltid om dagen, han levede fra hånden og i munden og havde kun det tøj, han gik og stod i.
Vi får hele turen fra uoverensstemmelser med reserveforældrene, til mødet med skuespilfaget, via Pjerrot i Tivoli og så til de velmagtsdage, hvor resten er historie.
En pragtbog om en af de helt store skuespillere, portrætteret ydmygt og morsomt - nøjagtigt som den skuespiller, han var. Ydmyg og morsom og autentisk som bare pokker.
Man får lyst til at se samtlige Karl Stegger-film efter læsningen af bogen.