Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Kierkegaard og kærlighedens skikkelser PDF Udskriv Email

 

 

 

Pia Søltoft
Kierkegaard og Kærlighedens Skikkelser
315 sider
Akademisk Forlag

Når man har læst denne bog, har man en fornemmelse af, at man har læst alt om kærlighed. I så rigt et mål, at man oplever, i hvert fald for en stund, at man bliver en bedre partner og en bedre elsker. Og at man lærer og har læst sig til at se relationen til ens elskede lidt mere fra oven og forstår langt bedre, hvorfor forholdet nogle gange bliver sat på prøve, at man kan trække på skuldrene af det hændte i stedet for at lade sig gå på af det, reflektere over det  for så at komme videre og undgå samme faldgrube næste gang. 
Pia Søltoft er om nogen ekspert i Kirkegaard, Hendes store indsigt i hans skrifter har bibragt mange,e mange siders god læsning om forelskelse, længsel, sorg, hengivenhed, forførelse og det unikke og samtidig diffuse begreb, som kærlighed er.
Gennem analyser og cases beskriver hun klart, enkelt og let forståeligt, hvad Kirkegaard mente omkring forelskelse og kærlighed, og at det er så essentielt, at elskende beslutter sig for kærligheden, og hvorfor netop det begreb er noget af det vigtigste i et ægteskab.
Gennem et hav af cases og analyser af eksempelvis Faust, Cordelia og Climacus kommer han ind på begreber som digteren, forføreren, den bedragne og den mistroiske ligesom forældreskabet, lselvkærligheden, næstekærligheden,  venskabet og meget, meget mere kommer under lup og bliver fortalt i os i et yderst tilgængeligt sprog, hvad det specielle er ved disse afarter.
Pia Søltoft formår med sin viden og indsigt at gøre Kirkegaards tanker mere end tanker. De sætter ganske enkelt også det følelsesmæssige i gang. Nye tanker, nye følelser.
En meget flot, levende og stor bog om kærlighed. Den burde alle i et parforhold læse.