Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

LLR PDF Udskriv Email

Andreas Karker & Thomas Marker Krog
LLR
286 sider
Peoples Press

Det er underholdende at høre om forskellene på Lars Løkke Rasmussen og Anders Fogh i barndomsårene. Førstnævnte legede altid restaurant med fest og farver, hvor Anders Fogh på gården hjemme i Skals legede "samfund" med ham selv som statsminister. Det er også tankevækkende at læse om de tårer LLR kan få i øjnene ved visse begivenheder og om hans vægelsindethed og angst for at vælge forkert og gå ind i en blindgyde i stedet for at gå direkte til magten.
Han var den første borgmester herhjemme, der forsøgte at få en borgmestervogn, som nu ministre har ministerbiler. Og når han rigtigt skal feste kan han udmærket gøre det med socialdemokrater, hvor han af sine lungers fulde kraft synger slagsange fra den socialdemokratiske sangskat.
Bogen er meget levende. Man kommer ikke så meget bag facaden på Lars Løkke, som man kunne have ønsket sig. Man får mere en drejebog om en række meget centrale og vigtige dispositioner  dansk politik.
Vi kommer tæt på Søs Serup, Venstres presseskretær, og hendes forudseenhed i en række affærer omkring Lars Løkke, der kræver handling i en fart. Vi kommer naturligvis tæt på det enorme bilagsrod, der er karakteristisk for Løkke, og som har forfulgt ham næsten alle dage i politik. Og om hvordan synet af Quortrup kan påvirke den tidligere statsmimisters humør væsentlige grader. Og man får historien om, at selv om Lars Løkke nærmest bliver til grin for hele folket med sine jakker og underbukser, ja så trives han altså rigtig godt i stormvejr og bider sig fast som en grævling.
Der er lidt for mange sidehistorier om Jens Rohde, Søren Pind og andre. Når nu bogen hedder LLR havde vi hellere set Løkke lidt mere afklædt, end tilfældet er. Personen forbliver politiker. Også selv om forfatterne i slutningen af bogen fortæller, at han også er et menneske.
Bogen er godt skrevet, og det er befriende, at den er helt uden billeder eller illustrationer. Det har næppe dog været nødvendigt for at opsætte nogle af de senere års mere markante begivenheder i Venstre og i dansk politik.
Der er oplæg til humoristiske vendinger som: "I mellemtiden er de blevet et sparsommeligt parti"
Undersorstået - hvor findes sparsommeligheden, når Venstres partikasse alligevel bliver brugt til forskellige formål. der ikke var til at forudse.