Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Livvagt PDF Udskriv Email

 

Frank Martinsen med Søren Baastrup
Livvagt
260 sider
Peoples Press

Man kan spekulere lidt på, om det vitterligt er god tone at afsløre, hvor i den pansrede statsministerbil udløseren til dørens sprængladninger sidder. Og at forfatteren sådan nærmest påtaget hemmelighedsfyldt afslører - sorterede sikkkert men alligevel - hemmeligheder fra det inderste.
Han har i en årrække været livvagt for bl.a. Anders Fogh. Det er lidt for meget at læse alle de gange, hvor Anders nærmest kommer og klapper livvagten på skulderen og siger "Frank, det har du ret i", "Frank godt du sagde det" osv.
Det minder lidt for meget om Elvis Presleys ja-sigere, der mange år efter hans død tjener penge på at fortælle, hvor mange penge Elvis gav dem, og hvor mange komplimenter og fortrolige samtaler, der blev dem forundt i tidens løb.
I og for sig er bogen underholdende nok i dens klasse. Og fortæller en del om opbygningen af sikkerhedsapparatet i magteliten. Det er bare som om, den ikke smager helt godt i munden den tone, den har. Visse steder er sproget heller ikke helt på toppen, som man kan forvente sig af en ny bog. På side 152 står der f.eks. Anne-Mette var fem år yngre end ham, og i modsætning til hendes mand, der havde en universitetsgrad i økonomi, var hun uddannet pædagog". Hvad forfatteren mener er modsætningen her, bliver vi ikke klog på. Er det en universitetsgrads modsætning at være pædagog, eller er der tale om, at det ene er finere end det andet?
For vi ved jo godt alle sammen, at Fogh ikke var pædagog.
Sådan er der så meget. Bogen er underholdende. Og det er så det.