Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Bastarden PDF Udskriv Email

 

Anne-Marie Vedsø Olsen
Bastarden
288 sider
Politikens Forlag

 

Madeleine de Montdidier er med nød og næppe i 1569 undsluppet religionskrigene i Frankrig og er nu søgt mod Madrid. Her hvirvles hun ind i et giftigt spil om kongemagt, kirke og intriganter, hvor hendes forhold til den spanske konges halvbroder  Juan af Østrig, får betydning og hendes og ogivelsernes videre skæbne.
Forfatteren har et skarpt blik for historiske intriger - og menneskelig formåen og begrænsninger af samme.. Bogen her er  er andet bind i serien om Dronningens Dame, og sprogligt fortsætter forfatteren fint stilen med at bearbejde vore forfædre og udpensle alle de konflikter og storme, man var udsat for dengang, men også det begær, den seksualitet, den ondskab mennesket har i sig, og som primitivt blev myrdet til at dolke og pine med.
Hvad med f.eks. en scene, hvor en voldtægtsforbryder bliver myrdet i en orgasme med en dolk, som kvinden, der har hans pik i hans skede, jager i ham.
Lidt for festlig læsning, vil nogen mene. Men på en vis måde prikker noget sådant til vore dyriske instinkter og gør romanen læsværdig, vedkommende og interessant. Den tør et sted hvor vi andre måske i forkerte øjeblikke tier.