Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Den nødvendige opdragelse PDF Udskriv Email

 

John Aasted Halse
Den nødvendige opdragelse
192 sider
Frydenlund

 

At en aftale er en aftale, det er en af hoved opskrifterne, vi får om børneopdragelse i denne bog. At hvis ikke vi lærer vore børn, at et brud på en aftale eller andre handlinger har konsekvenser, så tager vi ansvaret fra dem. Og den største mangel på respekt for barnet er at undlade at stille krav.
Man kan ikke undgå at være enig i rigtig mange af de ting, som forfatteren fremsætter, andre kan man så diskutere, men alt er fortalt på en fin og nænsom måde, selv om det tenderer stram pædagogik, at ser man det fra barnets øjenhøjde, så er det sådanne råd og vejledninger til forældrene, der skal til, hvis børnene skal komme socialt godt i veje.
John Aasted kører meget rundt om Jesper Juuls gamle kæphest med, at man skal inddrage sine børn og ikke blot opdrage på dem. John går så skridtet videre og forsøger at påpege de uheldige konsekvenser ved belønninger i inddragelse, som man som forældre kan føle sig tilskyndet til for at få børnene til at tage opvasken. Han fortæller en masse om fordelene ved at inddrage sine børn og om fordele i øvrigt ved at benytte sig af forskellige positive tilgange til børneopdragelsen. Men glemmer absolut ikke de negative effekter, og på den måde bliver bogen helstøbt og meget velegnet som diskussionsoplæg og vejledende i omgang med børn.