Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Fjendens bedste ven PDF Udskriv Email

Hans Mortensen
Fjendens bedste ven
262 sider
Peoples Press

En dygtig debut for Hans Mortensen. Forfatteren har en fortid som glødende kommunist og har tidligere skrevet fagbøger om dansk politik.
Romanen er bygget op som en thriller, hvor journalisten Kasper Berg får udleveret et bundt breve umiddelbart efter fundet af vennen Bjarne - druknet i havnen.
Brevene er fra en østtysk kvinde, de to venner mødte på en sommerlejr i det daværende DDR, og nu bliver Kasper Berg så konfronteret med de to venners fortid sammen.
Blev Bjarne hyret som spion for østtyskerne, eller blev han udnyttet i et politisk storspil?
Og hvordan kom Bjarne egentligt af dage? Var det mord, eller var det hændeligt uheld.
Disse og mange andre spørgsmål om identitet og detaljer fra koldkrigsårene, om konspiration og spioneri bliver malet ud i en sprogligt yderst fornøjelig, intelligent og alligevel letlæst roman, hvor der er kræset for sproget, og hvor forfatterrens metier som journalist ikke fornægter sig. Mange kan skrive, men sproget og handlingen i bogen her bliver gjort yderst vibrerende, netop fordi man ved, at Hans Mortensen er journalist, ved hvordan man researcher og personligt har en identitet, der rækker bagud og kan samle nogle af de tråde op og forsøge at løse dem i og med, at de var en del af det forhenværende, som skete så tæt på Danmark og alligevel i så fjern, dyster og dunkel verden. Nemlig DDR.