Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Partner for livet PDF Udskriv Email

Mikael Hoffmann
Partner for livet
364 sider
BOD

En af de bedste bøger der længe er udgivet om relationer. Bogen er spækket med eksempler, cases, statements og direkte opfordringer. Den indeholder lige så meget anvisninger på, hvad man kan gøre for at få mest muligt ud af sit parforhold -, som det at udvikle sig som person i forholdet, hvad der er nok så vigtigt for at noget som helst kan flytte sig. 
Som Mikael Hoffmann skriver et sted i bogen: Det begynder og slutter med dig selv og din personlige udvikling: Hvem du er.
Bogen indeholder en masse dilemmaer, som forfatteren klogeligt ikke anviser svaret eller facit på. Noget der godt kan give kilde til frustration er, når nogen, i dette tilfælde forfatteren, knæsætter et velkendt dilemma fra et parforhold som f.eks., at en partner lige pludselig bryder enigheden og solidariteten. Og spørger hvad vil man så gøre. Man bliver tvunget til at tage stilling, hvor irriterende det end kan være, for lige pludselig at opdage, at man faktisk HAR et svar på det, man ikke anede, man havde svar på, og tør stå op for ens egne værdier  og måske endda handle efter det.
Se det er det al forandring går ud på, og det er hvad terapi og udvikling i bogform og på tryk går ud på: At lade læseren selv komme med svaret.
Meget fint.
Bogen indeholder en masse aftegninger af de maskuline, henholdsvis kvindelige værdier. Anmelderen har efterprøvet mange af dem, og det ser ud til at fungere. For en stund i hvert fald. For som al anden lære og udvikling, så skal tingene holdes ved lige og teorien skal forlænges af og fastholdes i en praksis. Hvilket naturligvis ikke altid kan lade sig gøre. Men opdager man en ny side hos sig selv, så opdager man, at man har den og kan bruge den, hvilket styrker selvtilliden, og så kan man nogle gange ofte finde tilbage til den egenskab.
Bogen er fyldt med kloge ord og budskaber, der sætter spørgsmålstegn ved ens hidtidige formåen, hvilket kan være ganske sundt.

Lyt til din partner med den bestemte hensigt at lære mere om din partners verden indefra. 

Mindfullness er vaccinationen mod kedsomhed og manglende kontakt.

For at få et forhold til at fungere, er det ofte nødvendigt at gøre det modsatte af det, man ønsker.

Vi får også en del sandheder at vide:

Hvis du i dit parforhold udelukkende gør det, du har lyst til, og aldrig gør det, du er forpligtiget til eller ikke har lyst til, så går dit parforhold på et tidspunkt i stykker.

Manden har ansvaret for forholdet og skal også kunne sige, at sådan er det altså bare.

Prøv at tænke over, hvilken konsekvens, det kan have, når du udtrykker dig.

Manden skal blive ved med at begære sin kvinde. Vise verden at det er de to, der er sammen.

Tag ansvaret tilbage. Lad være med at fralægge dig ansvaret og give op.

Som antydet har vi ikke i de senere år læst en bog om parforhold, der er så letforståelig, tankevækkende, kreativ og dilemmaorienteret som den her. Den er en gave til alle, der vil videre med deres forhold.

Læs også checklisten med symptomer på, at der er noget ravruskende galt i forholdet. Måske ved man det ikke. Men det kan hurtigt blive meget, meget farligt. Derfor er det vigtigt fra tid til anden at undersøge, om man er i farezonen.

Bogen taler meget om integration af værdier, man opdager, og hvordan man bygger sig selv op til at kunne fungere med et andet menneske. Der er ingen tvivl om, at arbejder man begge seriøst med mange af de øvelser, man finder i bogen, så er der store chancer for, at man kan få et rigtig godt forhold. Alene fordi man på en velbegrundet måde har chance for at opdage nye og mere eller mindre flatterende billeder af sig selv, som man kan forandre eller forfine til gavn og glæde for sit liv og sit parforhold.