Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Men altså PDF Udskriv Email

 

John Cleese
Men altså
442 sider
Gyldendal

 

Det er en ubetinget fordel, hvis man er fan af John Cleese og har gennemset store dele af hans produktion fra manuskripterne til Peter Sellers og Marty Feldmann, over Monty Python og til Halløj på Badehotellet. Sidder serierne og episoderne vel dybt i blodårene, og har man så endda set Monty Pythons afskedsoptrædender på 02 i London, vil det være oplagt, at man går til bogen med ægte interesse og nysgerrighed.

Er man til John Cleese, hans skøre påfund og hans begavede ubegavetheder, så skal man absolut læse bogen kronologisk. Så er det superinteressant at læse, hvordan manden med tiden udviklede sig til et stortalent indenfor humor og manuskriptskrivning.
Det er spændende at læse og følge med i tilblivelsen af de forskellige, berømte produktioner, og hvordan ideerne til hans sketeches og kommet op ved hjælp af lige dele bevidsthed, tilfældighed, skænderier og kreativ stilstand.
Pænt, artigt, nøjagtigt og med det solide stænk af Cleese-humor fortæller forfatteren og komikeren ærligt og redeligt om slidet med manuskripterne, og man får en god indsigt i, hvor længe undervejs, produktioner og sketches kan være, og hvorfor det kan være så dyrt at lave teater, film og tv.
Vi får samtidig en personlig beskrivelse af  hans veje fra en egentlig helt ok barndom med en noget bange og neurotisk mor og en stolt far - til Cleeses storhed og ære. Det er ikke svært at forestille sig, hvordan kombinationen af en kolerisk og bange mor og en stoisk farmand har sat sine uudslettelige gener i de mange, forskellige Cleese-figurer og vilde manuskripter. 
En meget velskrevet og kompetent bog dejligt befriet for den påtagede ironiske distance, man ellers ser i mange selvbiografier.