Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Det revolutionære råd PDF Udskriv Email

 

 

Martin Winckler-Carlsen
Det revolutionære råd
420 sider
Forlaget Egolibris

 

En ekstremt spændende thriller, der bygger godt og grundigt videre på de mange konspirations-teorier om Skoleskibet Danmarks forlis en iskold decembernat i Atlanten for snart et århundrede siden.
Gennem årene er der i det virkelige liv løbet rigtigt mange forklaringer, sandsynlige og usandsynlige, i land oven på den store tragedie, der kostede en bunke sømænd fra Det østasiatiske Kompagni livet: Isbjerge, forskubbet last, en kæmpebølge, en enorm skibsbrand.
I thrilleren her får den nyuddannede journalist Maja Moberg på sin 25-års fødeselsdag en større pengesum i arv sammen med overdragelsen af oldefaderens livsopgave: Opklaringen af mysteriet om skibsforliset.
Martin Winckler-Carlen er en fantastisk fortæller og forstår ord for ord at bygge en spænding op, så detaljeret og medrivende, så man sluger bogen på en aften.
Ingen nulevende kender sandsynligvis den rigtige sandhed om skoleskibets forlis.
Men den debuterende forfatter har lagt forklaringen ind i fiktionens verden og kommer vidt omkring og lader bogens imponerende spændingsmættede sider fylde med en så tilpas blanding af historiske fakta og skønlitterære virkemidler, at man må imponeres.
Naturligvis, kan man næsten sige, træder Maja Moberg lige ned i en hvepserede, da hun forsøger at opklare, hvad der skete dengang i 1928. Stærke kræfter vil for enhver pris forsøge at forhindre, at mysteriet bliver opklaret.
At de stærke kræfter i denne roman viser sig at være Det revolutionære råd, der er opfundet til lejlgheden i et storpolitisk spil mellem Rusland og Danmark, det er i og for sig underordnet. Scenen kunne være lagt et hvilket som helst andet sted i verden. For med den stilsikre hånd, som Martin Winckler-Carlsen lader læseren gennemtrawle hans mere end 400 sider, så kan vi kun efter endt, åndeløs jagt og turen rundt mellem fortids kolde forlis-nat og nutidens research sige Bravo:
At der allerede er en 2´er af slagsen på vej er glædeligt. For taltent; DET har den debuterende forfatter her. Hold da op.