Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

På Frederiksberg PDF Udskriv Email

 

Peter Olesen
På Frederiksberg
152 sider
Frydenlund

Det er rigtig sjovt at have boet i en bydel i mange år og så alligevel lære noget nyt. Peter Olesen har rigtigt været på rundtur i smørhullet i København, kommunen i kommunen. Han har sammen med sin fotograf, Kurt Rodahl Hoppe fået udgivet en hyggelig, lille bog om Frederiksberg, og de to har brugt øjnene rigtig godt. Der er steder, hvor man har cyklet forbi snesevis af gange uden at ane, hvordan den og den bygning opstod, og hvorfor den og den fabrik ikke er der længere. Sådan nogle ting får vi svar på i bogen, der fortæller en masse om de frederiksbergske bygningers oprindelse og arkitektur. Billederne er fyldt med liv og er ikke bare et foto af en bygning eller en have, men et foto af en bygning MED et menneske foran i bevægelse og et billede af parken MED manden på bænken. Sådan kommer bogen til at ånde af liv, og den er så tilpas lommeformateret (kan man bruge det udtryk), at man sagtens kan have den med sig, når man næste gang skal på søndagstur rundt i kvarteret for at lære mere om, hvor man bor.
Peter Olesen - eller måske forlaget - bruger visse steder antydningens kunst og fortæller f.eks. blot, at på Frederiksberg Kirkegård ligger mange kendte begravet, uden at komme nærmere ind på hvem. Og at her og her ligger Restaurant Josty. Slut prut. Den slags pirrer til nysgerrigheden, og man får lyst til at gå mere om bord i kirkegårdens historie og "beboere".
Andre steder, og det så ofte på næste side for vekselvirkningens skyld, går forfatteren virkeligt i dybden med andre emner som ophavet til et bestemt villakvarter.
Peter Olesen får mod bogens slutning også luftet sin personlige frustration over, at man DR rømmede den flotte Vilhelm Lauritsen-bygning i Rosenørns Alle, også kendt som Radiohuset, og flyttede til Gladsaxe. Det lille personlige korstog hører ikke hjemme i en ellers meget saglig og redelig bog. Ser man bort fra denne lille skønhedsplet, er der tale om en lækker, lille håndbog med yderst brugbare informationer.