Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Giv mig et år PDF Udskriv Email

 

Anne Laxholm
Giv mig et år
256 sider
Gyldendal

At der ikke er nogen nem vej til succes, og at der da slet ikke er det, hvis man er ambitiøs, detaljeorienterett og ønsker at være i eliten, det må vi da snart vide.
Ikke desto mindre er Anne Laxholms bog en god grund til at standse op ved det gamle mundheld. Hun har en formidabel evne til at skildre sit og mandens succesfulde liv, så vi på det nærmeste træder danseskoene sammen med hende og er med parret i modgang og medgang.
Medgang var der, som vi ved, rigtig meget af, og det er der stadig - bare se på hendes optræden som dommer i Vild med Dans.
Men modgangen var der bestemt også, priserne der blev betalt her synes på mange måder at stå mål med de indhøstede priser i danseeliten.
Anne Laxholm er rigtig åben og tilsyneladende meget og iøjnefaldende ærlig omkring sit forhold til sig selv, sin mand, sit daværende firma og det partnerskab, der drev firmaet, og hvordan det kostede såvel flige af dette venskab, da partnerskabet så måtte ophøre på grund af - ,ja man ville ganske enkelt noget forskelligt.
Omkring dette skisma bruger Anne en flot billedlig vending som den, der kendetegner mange skilsmissepar, der fra at have siddet på samme side af et bord nu lige pludselig sidder på hver sin side af bordet og skal dele alting - bare ikke hinandens følelsesliv.
En meget medrivende bog der skildrer en stædig kvindes styrke såvel i et parforhold og partnerskab, og hvor ægtefællen, Hans Henrik Laxholm, ifølge Anne er blevet meget mere medgørlig med årene, dog fortsat optaget af stilsikkert at gå egne veje, men efter årene i England er det lykkedes for Anne tilsyneladende selv at få større fodfæste. At være i overenstemmelse med sig selv og sine behov.

Når hun sidder som dommer i Vild med Dans, har hun da også en udstråling, hvor man MÅ tænke, at dette mål er nået.

Selv om hun i bogen berettet hudløst ærligt, hvor svært det var at vende tilbage til Danmark efter 28 år.

Skal man være vittig, kan man sige, hun har gjort sit fodarbejde godt og har lært tingene step by step.

Anne Laxholm har altid været en arbejdsom pige; det var hun, da hun var verdensberømt i England, og hun er det stadig som indehaver af et danseinstitut.