Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Personlighedspsykologi PDF Udskriv Email

 
 
 
Preben Bertelsen
Personlighedsspykologi
104 sider
Frydenlund
 
 
Det er klart, at man ikke kan nå hele vejen rundt på 100 sider, når snakken falder på personlighedsspykologi og den psykiske opbygning omkring mennesker. Men man KAN nå et godt stykke, det er Preben Bertelsens nye bog et godt bevis på.
Man hygger sig med at læse alt fra Rogers-teorierne om det reale og selvoplevede selv, om selvaktualisering - er det det samme som selvrealisering ? - , om Jungs bevidste og ubevidste kollektive, om en terapeuts arbejde og krav til færdigheder, om testning af de forskellige personlighedsteorier osv. osv.
Der er fine beskrivelser af adfærdsudvikling og adfærdsmodifikation. Og et interessant afsnit beskriver, at det moderne menneskes neurose er magtesløshed, hvor det enkelte menneske bliver fjernet mere og mere fra magt og indflydelse, og hvordan vores psykiske fog åndelige føde går fløjten, fordi vi mister indflydelse på vores egen tilværelse.
Så udover at beskæftige sig rigtig meget med klassikerne indenfor personlighedsudvikling formår forfatteren at sætte tingene i samfundsmæssigt perspektiv, hvilket gør, at vi fanger tråden på et mere jordnært og brugbart plan.
Dejlig lille bog.