Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Forråelse PDF Udskriv Email

 

Erik Djernæs Hansen
Forråelse
284 sider
Siesta


En flot debutroman. En tankevækkende historie om den 23-årige Allan, der ser ud til at få sin drømmejob via sin drømmeuddannelse, Politiskolen i København.  Men han kommer i konflikt med sig selv, da han ser, hvad politiarbejdet OGSÅ består i. Det barske arbejde på Station Charlie i København, hvor ludere, slagsmål, druk og narkohandlere hører til dagens orden.
I situationer, hvor arbejdet skal udføres får Allan bl.a. flash-backs direkte til sin skoletid, hvor han blev udsat for mobning og drillerier. Han kommer til at overveje, om han fysiske underlegenhed er det eneste tegn på, at politiarbejdet måske ikke er noget for ham alligevel.
Han bliver tvunget ud i identitetskrise, som han først bliver fri af, da han konfronterer sig selv med sin smertefulde fortid.
Forfatteren har styr på sprog og handling. Han er god til at beskrive miljøer og detaljer.
I disse tider med Station 2 og politiets arbejde i lufthavne og alle mulige steder, kommer vi tæt på miljøet, der i brede kredse bliver anskuet dobbelt. Det er nødvendigt med politi, men opfører de sig så også, som de skal.
En vedkommende roman, om samfundsforhold og svigtende selvtillid, der får en til at vælge drømmen, som så viser sig slet ikke at så mål med de realiteter, der viser sig. Hvorfor blev man ikke fra begyndelsen ledt på rette spor. Var det miljøet eller opdragelsen, der fejlede? Eller generne? Eller det hele.
Spændende at gøre sig betragtninger over.
Så udover en spændende, spids og indholdsrig spændingsroman står vi også med et stykke litteratur, der kan sætte tankerne i gang. Kan jeg opnå det, jeg vil, med de redskaber, jeg har. Har jeg evne for at gå hele vejen. Burde jeg undersøge alting lidt bedre, inden jeg kaster mig ud i færden. Eller er jeg så villig til at betale regningen.