Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Sovjetistan PDF Udskriv Email
Erika Fatland
Sovjetistan
431 sider
Informations Forlag
 
Fantastisk bog at være på rejse i. Vi får lejlighed til at stifte bekendtskab med mange, mange sider af de forskellige tidligere sovjetrepublikker, Kasakhstan, Turkmenistan, Kirgisistan, Tadsjikistan og Ubekistan, steder vi sandsynligvis aldrig rigtigt kommer, og så er det fantasistik, at forfatteren tager os ved hånden og fører os gennem de enorme sletter og områder.
Jagnobisk f.eks. Hvad er det?
Jo, det er såmænd et af de lokale sprog der bliver talt af relativt få mennesker i hele verden, 15.000, og som tales i Jagnobidalen, men som er et af de sprog, der er ved at uddø, fordi børnene lærer et andet sprog, såsnart de kommer i skole.
Bogen er fyldt med sådanne vidensmæssige perler om et meget stort og fantastisk område, der beboes af meget hårdføre og stabile og overfor deres egn loyale mennesker, der er efterkommere af mægtige hærførere og krigere. Som har været med til at forme de tidligere sovjetrepublikker. 
Interessant og vi får mange oplysninger om en af de mægtigste, Djengis Khahn hans søn, og hvordan de revolutionerede og hærgede.
Bogen er a jourført til langt op i moderne tider, og bevæger sig altså over enorme tidslommer, hvilket gør det interessant, idet man kan følge historiens barskhed og vingesus, og hvad der skabte den såkaldte moderne verden, det dog er så som så med i de ødeste egne af Stan-erne.
Fin bog med gode illustrationer.